Rytíři na domácím ledě přehráli Benátky

Kladno dokázalo navázat na výhry v domácích zápasech a porazilo Benátky nad Jizerou 5:1 (2:0, 0:1, 3:0). Domácí premiéra čekala navrátilce do kladenského dresu, Antonína Melku. Tým měl jasný cíl – odčinit debakl ze Vsetína.

Kladno mohlo zažít snový vstup do zápasu, právě Melka však v desáté vteřině utkání těsně minul odkrytou klec. Skóre se ale měnilo už o čtyři minuty později. Ladislav Zikmund zkušeně proměnil samostatný únik. V polovině periody domácí přežili krušné chvíle v oslabení, a když už to vypadalo, že ani v nabídnutých přesilovkách týmy neskórují, gólovou tečku za třetinou udělal Šimon Jelínek.

Vlažný začátek druhé třetiny se Rytířům vymstil. Po ubráněném oslabení si domácí nepohlídali teč Adam Najmana, který snížil na rozdíl jediné branky. Do slibných příležitostí se Rytíři sice postupně dostávali, ale Hajný ani později Vampola své šance nedokázali přetavit v gól. Diváky tak potěšil aspoň gólman Brízgala, když tygřím skokem zamezil v oslabení jistému gólu. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:1.

Zřejmě poučení z předchozí části nastoupili Kladenští do poslední dvacetiminutovky odhodlaní navýšit náskok. Do cesty se však v případě Kružíkova bekhendu postavila tyč. Zřejmě zlomovým momentem zápasu byl premiérový gól Antonína Melky, který stál na konci pohledné akce v přesilové hře. Na jeho trefu ještě navázali Tomášové Vildumetz s Kautem a stanovili konečné skóre zápasu.

Následující utkání odehrají Rytíři v sobotu 26. ledna, když se představí na ledě Jihlavy.

Branky a nahrávky: 5. Zikmund (Machač, Lakos), 18. Jelínek (Machač, Kehar), 56. Melka (Strnad, Zikmund), 58. Vildumetz (Nash, Hajný), 59. Kaut (Redlich) – 26. Najman (Kunst, Černoch)

Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Svedlund, Nash, Hořava, Lakos, Kehar, Říha, Šestak – Strnad, Vampola, Melka, Zikmund, Machač, Jelínek, Redlich, Kaut, Kružík, Vildumetz, Kubík, Hajný. 

HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Hosnedl) – Žůrek, Kolmann, Kunst, Poizl, Maier, Aubrecht, Klodner – Průžek, Chrtek, Wiencek, Špaček, Černoch, Šír, Teplý, Najman, Rychlovský, Klapka, Bittner, Dlouhý.

-sou-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí