Kladno zvítězilo v atraktivním zápase nad Motorem

Rytíři dokázali v přímému souboji o třetí příčku zvítězit nad českobudějovickým Motorem, když v pohledném zápase přetlačili svého rivala 4:2 (0:1, 2:1, 2:0).

Šlágru 53. kola Chance ligy předcházel slavnostní ceremoniál, při kterém se zavzpomínalo na první kladenský titul v sezóně 1958/1959. Ovace zaplněného ČEZ stadionu si užila pětice pamětníků, hráči Fröhlich, Landa, Kopecký, Kubíček a Beran.

Do utkání vlétly oba celky doslova v extraligovém tempu, šancí i soubojů bylo na obou stranách během prvních minut hned několik. Kladno poté přečkalo i první vyloučení a mohlo se opět soustředit na ofenzivu. V polovině třetiny však skvělým zákrokem zmařil brankář Kváča nejdříve Nashovu šanci, později vyřešil i obrovskou melu před svou brankou. Těsně před koncem periody však přišla pro Kladenské pohroma, když Kutlákovo nahození tečoval do sítě Bradley.

Nedlouho po začátku druhé třetiny dostalo i Kladno možnost přesilovky. Místo kýženého vyrovnání však záhy po skončení početní výhody přišel druhý gól Motoru z hole Kutláka. Gólová radost ale netrvala hostům ani minutu, šikovnou tečí snížil na 1:2 Daniel Kružík. Vyrovnaná třetina, poznamenaná mnoha vyloučeními, se přelévala ze strany na stranu. Klidnější pasáž hry přerušil až v jejím závěru Šimon Jelínek, který krásným sólem zařídil Rytířům vyrovnání. Za stejného stavu se šlo i do kabin. 

Závěrečná část opět počtem vyloučení navázala na tu předchozí. Ze hry bylo patrné, že oba týmy chtějí zlomit zápas ve svůj prospěch a bojovnost převládala nad taktikou. Zlomovým momentem zápasu se nakonec ukázala polovina třetí části hry. Dva slepené góly Matyáše Zelingra a Ladislava Zikmunda znamenaly dvougólové vedení Kladna a zaplněné ochozy ČEZ stadionu slavily. Za mohutného potlesku pohledné utkání i skončilo. Kladno si tak připsalo cenné vítězství 4:2.

Další utkání sehrají Kladenští 11. února na ledě prostějovských Jestřábů.

Branky a nahrávky: 25. Kružík (Kehar, Redlich), 36. Jelínek (Lakos), 51. Zelingr (T. Kaut), 51. Zikmund (Jelínek) – 20.Bradley (Kutlák, Karabáček), 24. Kutlák (Endál, M. Novák)

Diváků: 4352

Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Zich, Nash, Kehar, Zelingr, Lakos, Zajíc, Veber – Strnad (C), Vampola (A), Melka, Zikmund, Machač (A), Jelínek, Redlich, T. Kaut, Kružík, Bláha, Hajný, Kubík.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča, (Strmeň) – Kutlák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený (A), Plášil, Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál, Karabáček, Bradley, Doležal, Heřman, Přikryl, Babka, Beránek, Dančišin, P. Novák.  

-sou-

 

motorprvni

První kladenští mistři sledovali zápas jako správné celebrity z pohodlí VIP prostoru - zleva Landa, Kopecký a Kulíček 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí