Jágr zavelel, ale Rytíři na Horácké Slavii padli

Rytíři šli v Třebíči jednou do vedení, ovšem zápas ve svůj prospěch nezískali. S Horáckou Slavii padli 3:5 (0:1, 3:1, 0:3).

Kladno na domácí hráče vytáhlo agresivní hru, ale z gólu se hned na začátku třetiny radovala Slavia. Rytíři už v těchto dvaceti minutách v oslabení ukázali, že v něm patří mezi nejlepší v první lize, když se ubránili i dvojnásobné přesilovce.

V druhém dějství se domácím podařilo hostům utéct o dva góly, ovšem náskok dlouho neudrželi. K obratu zavelel Jágr. Najel si v pravém rohu na svou startovací čáru, trochu vybruslil a svižnou nahrávkou našel mezi všem nastavenými hokejkami před brankou čekajícího Plekance. Pro exmontrealského borce už bylo jednoduché puk nasměrovat do sítě. O šest minut později Kladenští udeřili v oslabení. Silou i chutí do hry oplývající Plekanec poslal do úniku Melku, který vzápětí vsítil druhý gól svého týmu. A před sirénou šli hosté dokonce do vedení. To o sobě dala vědět v sezoně nejproduktivnější kladenská lajna. A jak jinak než v oslabení. To Třebíčským vypíchl pro změnu puk Zikmund a do gólu nahrál Machačovi. Rytíři by v této sezoně mohli klidně požádat rozhodčí, jestli by mohli hrát spíše v početním oslabení než v převaze, neboť v přesilovkách se stále hledají...

Vedení kladenské hráče ukolébalo a Třebíč je za to krátce po návratu z kabin potrestala gólem. Místo budíčku rytíři klimbali dál. Domácímu týmu tak usnadnili cestu ke čtvrté brance. A v euforii hrající slávisté stříleli dál. Tentokrát hosté své oslabení neubránili. 

Rytíři sehrají poslední zápas základní části Chance ligy s Litoměřicemi v úterý před svým publikem (18.00). 

Branky a nahrávky: 3. M. Novák, 25. Tadeáš Král (Nedbal), 42. Nedbal (Forman), 48. Ferda (Vl. Brož, Psota), 52. Psota (Havlát) – 31. Plekanec (Jágr, Melka), 37. Melka (Plekanec), 39. Machač (Zikmund).

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Szathmáry, Vl. Brož, Nedbal, Bilčík, Furch, V. Čejka, Hort– Havlát, Psota, Vodný – Paták, Tadeáš Král, Malec – P. Kratochvíl, M. Novák, Forman – Ferda, Mlynář, J. Čejka.

Rytíři Kladno: Brízgala (58.24 Jiroušek) – Nash, Zajíc, Kehar, Říha, Hořava, Lakos, Zelingr – Jágr, Plekanec, Melka – Š. Bláha, Vampola, Strnad – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, Kaut, Redlich.

Diváků: 5 000

-red-

Foto: Jiří Mokrý

tabule

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí