Milan Fortuník: Praha je tvrdý oříšek

Kladenští volejbalisté mají letos před sebou poslední dva extraligové zápasy. Dnes od 13.00 hodin začnou v Praze zápas s místními Lvy (přenáší ČT Sport). Zítra doma hostí stejného soupeře (16.00 hod.). Zeptali jsme se trenéra Kladenských orlů Milana Fortuníka na současnou formu jeho svěřenců i kvality soupeře.

Aktuální předposlední místo Kladna v extraligové tabulce není obvyklé. Složení mužstva odpovídá vyšší kvalitě volejbalu. Zahájíte už v těchto dvou duelech útok na lepší umístění?
Samozřejmě body potřebujeme, ale narazíme na jedno z nejlepších extraligových mužstev. Mezi takové počítám České Budějovice, Liberec, Karlovarsko a právě Prahu. Lvi mají skvělý tým i skvělé jednotlivce. Jsou rozhodně těžkým oříškem.

Čím to je, že se z Prahy stal favorit na medaile?
Lvi mají třetí rok silné partnerské zázemí a v téhle sezoně začali hrát i v reprezentační hale. To se musí na jejich hře projevit.

Váš tým svou kvalitu má také. Kam jste schopni v tabulce poskočit?
Nevím. Už bychom konečně potřebovali mít kompletně zdravý tým. Pro zápasy s Prahou nám chybí Vláďa Mikulenka a Ondra Fortuník. Neustále trénujeme v nějakém početním omezení. Rád bych už zažil herní i zdravotní pohodu mého mužstva.

Jan  Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí