Piškvorkáři z gymplu postoupili do kraje

Gymnázium Kladno hostilo v minulých dnech oblastní turnaj v pIšQworkách. Oblastní kolo vyhrál tým kamenného gymnázia JMMP.

Ve čtvrtfinálových zápasech potvrdili všichni vítězové skupin role favoritů a hravě si poradili se svými protivníky. #sbijecka z Gymnázia Kladno porazila (J)ELITA ze SPŠS a OA Kladno, Dekadický logaritmus si poradil s týmem Dřeváků ze Sportovního gymnázia. Stavaři a spol. vyhráli nad svými spolužáky Tic-Tac-Hoes ze SPŠS a OA a domácí tým JMMP jednoznačně přehrál Hustopárky ze SPŠS a OA. 

Semifinálovými boji poté hladce do finále propluly družstva JMMP a #sbijecka. Celkovým vítězem se stal poměrem 15:5 ve finálovém zápase tým JMMP. 

Soutěž je mistrovstvím základních a středních škol České a Slovenské republiky v piškvorkách. Letošního dvanáctého ročníku se účastní více než 1250 týmů z téměř 600 škol. Každou školu mohou reprezentovat maximálně čtyři pětičlenné týmy. Některé týmy absolvovaly i školní kolo, aby mohly poměřit své síly s okolními soupeři. Výherci oblastních turnajů postupují do třetí úrovně, do turnajů krajských.

 

Konečné pořadí s členy týmů

1. místo JMMP (Gymnázium) ve složení: Luděk Svoboda, Jaroslav Stříbrný, Aleš Rudovský, Richard Rubáš a Matěj Mezera

2. místo #sbijecka (Gymnázium) ve složení: Alena Machalíková, Lukáš Nguyen, Jakub Mošovský, Martin Nešuta a Jakub Smetana

3. místo Dekadický logaritmus (Sportovní gymnázium) ve složení: František Lhotský, Matěj Bratičák, Jan Klimeš, Matouš Brejcha a Šimon Kopeček

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí