Luděk Maulis: „Virus jsem porazil“

Začal jsem se věnovat matematickým hrám. Čím je plocha kalhotek menší, tím je to lepší...

Jako absolvent matematické třídy kladenského gymnázia jsem spočítal, že na obrázku jsou patery dámské kalhotky - ty, co mám na sobě já, nejsou vidět. Nepřímá úměra je, že čím je plocha kalhotek menší, tím je to lepší....  Aspoň teda na mojí manželce, která má prdelku jak dvacetiletá studentka FTVS. A na některejch jejích kamarádkách, na mojí polské kamarádce Izabela Janik a na naší gólmance Barunce. A pak jsem ještě počítal.... Říkal jsem si kdysi, jak tu pandémii nemají naši vůdci pod kontrolou. Opak je pravdou. Náš slovenský premiér umí počítat velice dobře, i když jak by řekl Sir Humphrey Appleby z Jistě pane ministře, chodil pouze na ekonomku.
Momentálně už nás to prodělalo asi milion dvěstěosmdesát tisíc, tak se u nás dá s nějakými výjimkami předpokládat minimálně cca. půlroční až roční imunita. Očkováno bylo asi sedmset třicet tisíc, tady to bude s imunitou podobné. Denně je očkováno zhruba dvacetosm tisíc lidí ( jsou tendence neočkovat teď ty, co už to prodělali, prolínání očkovaných s promořenými...) .
Dále se denně nově nakazí zhruba dvanáct až patnáct tisíc lidí, což je zřejmě maximum, které je naše zdravotnictví schopno zvládnout. A proto je výhodné, když se řízeně promořují tovární dělníci, kteří jsou většinou v dobré fyzické kondici a během nemoci jsou jakžtakž finančně zajištěni, takže léčebná izolace není příčinou k nějakým sociálním nepokojům a na zprávu, že včera umřelo 100-200 lidí už jsme si v pohodě zvykli.
Znamená to tedy, že každý den získává dočasnou imunitu očkováním a promořováním zdruba čtyřicet tisíc lidí. Jsou tady zatím oficiálně očkovány a promořeny zhruba dva miliony lidí (asi je to o dost víc, ale budou tady reinfekce, nové mutace, tak máme rezervu...). Zbývá tedy osm milonů. A při tomto tempu si i absolvent ekonomky snadno spočte, že těch osm milionů bude imunizováno zhruba za šest a půl měsíce - tedy zhruba před podzimními volbami do parlamentu.
Na to, aby řízené promořování probíhalo i přes léto, bude potřeba zhruba od května značně uvolnit opatření, protože lidé v továrnách již budou patrně dost promořeni a senioři očkováni, takže přirozené promořování půjde pomaleji. Tak to vypadá, že nás čeká festivalové léto a na začátku října bude v médiích oznámeno: „VIRUS JSEM PORAZIL“.

Luděk Maulis, alias John Lennon z kapely The Beatles Revival

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí