Luděk Maulis: Hubnutí den čtrnáctý (stanné právo trvalé)

Opět redukční běh s bratrem. 12 kilometrů a to přes pět katastrů a opět dietní strava. 

Po doběhnutí hmotnost 88.2 kg. Ubývání hmotnosti již zpomaluje. Jako zkušený dietář vím, že nyní přichází období, kdy hmotnost bude kolísat, někdy dokonce přibude. Proč to tak je nevím, a je mi to celkem jedno. Zhruba po týdnu to zase začne ubývat. Můj kámoš jel kdysi na ozdravný hubnoucí pobyt do lázní. Byl tam s Halinou Pawlowskou. Shodil tam šest kilo a jedno shozené kilo ho vyšlo na dvacet tisíc korun. Já ještě ušetřil za jídlo.
Víkend byl pojat odpočinkově. Jedl jsem prakticky normálně, abych nezemřel a ve sportu jsem se oba víkendové dny věnoval gorodkám se svým kamarádem Zdeňkem Bačou Hrabětem. Je to můj osobní guru, od kterého se snažím přejímat náhled na život a techniky sebenavozování pocitu štěstí. Někdo obdivuje guru Járu, někdo Sri Chinmoye, další věří v Aštara Šerana. Já se snažím sledovat Baču. Spousta lidí, aby byla každé ráno spokojená sama se sebou, si musí dát pervitin, tři decky rumu nebo zahulit trávu nebo zpronevěřit nějakou dotaci, vydělat spousty peněz nebo vyhrát volby. Bačovi stačí, aby se vybelhal z baráku... Jeho profesionální hokejová kariéra trvala asi 25 let. Hrál hlavně za Poldi Kladno. Na jeho registračku odehrál Jágr načerno svůj první zápas za kladenské áčko.
Zemřel podnikatel Petr Kellner. Byl stejně jako Bača ročník 1964. Zemřel jako správný chlap, při dělání nesmyslných blbostí. Každý chlap by chtěl takhle umřít. Já určitě. Pan Kellner určitě musel umřít spokojený. Máme jeho televizi O2, je to placená televize, takže mu každý měsíc posíláme nějaký snesitelný peníz. Je tam asi 200 programů a na tři až čtyři se dá koukat, což není málo. Když se začnete na nějaký pořad koukat o půl hodiny později, tak si to můžete ovladačem přetočit zpátky a pak můžete reklamy přeskakovat. A za ty reklamy zase zaplatili panu Kellnerovi výrobci a prodejci zboží. Je to geniální, on jim prodá reklamní čas v televizním vysílání a nám prodá televizní vysílání, ve kterém se nemusíme dívat na ty reklamy.

Luděk Maulis, The Beatles Revival

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí