V Senátu chci být hrdým zástupcem kladenského regionu!

Říká se, že doma je člověk tam, kde hrál kuličky. Tak já jsem doma na Kladně. A jsem tu velmi spokojená. Záleží mi na tom, aby se nám tu všem dobře žilo.

Na Kladně jsem vystudovala i základní školu a gymnázium. Až Vysoká škola ekonomická mě zavedla do světa jako ekonomku do oblastí soukromé i veřejné sféry ve vedoucích pozicích (Ministerstvo kultury, Komerční banka, Krajský úřad Středočeského kraje) a nakonec jako předsedkyni do Výboru pro životní prostředí Středočeského kraje. A tak dobře vím, jaký dopad mají zákony, které parlament přijímá, na život každého z nás a na prostředí, v němž žijeme.


Léta praxe mi dovolila spojit dva zdánlivě neslučitelné pohledy na svět, na ekonomickou prosperitu a na zdravé životní prostředí. Pochopila jsem, že jde o dvě spojité nádoby. Že dlouhodobě se nemůže ekonomika a životní prostředí zlepšovat jeden bez druhého. Právě letošní virová krize jasně ukázala, že zdraví lidí netkví jen v bohatství, ale i ve zdravém životním prostředí a ve zdravých vztazích mezi lidmi. Vždyť právě lidská solidarita, odpovědnost a vzájemná pomoc byly tím, co ve skutečnosti dokázaly udržet virus na uzdě.


Jsem vdaná za manžela Zdeňka a mám dvě dcery. Do rodiny patří i fenka moskevského strážního psa Máša a kočka Sára. V posledních letech se rodina rozrostla o vnoučata Lucinku a Vojtíška. Letní dovolenou mám nejraději někde v klidu. Dříve v zapadlé chorvatské vesničce na ostrově Pag, dnes raději doma v Čechách. Mám ráda jižní Čechy, Třeboň, Krumlov. Miluji Křivoklátsko, kde máme chalupu.
Mám ráda květiny a zvířata, máme několik ovcí a jsem vášnivou včelařkou. Když mám čas, věnuji se četbě historie. Zajímá mě literatura faktu a romány. Mé nejoblíbenější jsou ty z Anglie v době války růží nebo ze středověké Francie. Ráda poslouchám hudbu, třeba Čechomor nebo Tomáše Kluse. Také se mi líbí irská hudba a tance. Ráda připravují domácí džemy a přesnídávky pro má vnoučata.


Snažím se udržovat v kondici sportem. Ráda lyžuji a můj nejlepší odpočinek je chůze po lese se psem a hůlkami. Fandím Rytířům Kladno. Ráda chodím na výlety po našem kraji. Také plánuji, že je pokaždé spojím s návštěvou nějaké obce, kde třeba mají nějaké problémy, abych vše viděla na vlastní oči a slyšela od lidí na místě.


Prostě chci být VAŠE senátorka, na kterou se můžete obrátit!  

Vaše Michaela Vojtová

vojtomicha

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí