Lenka Harigelová: Zpívat na volejbale je pro mne výzva

Kladenští volejbalisté si k dnešnímu (19.00 hod.) extraligovému střetnutí Ostravou pozvali jako hosta pěvkyni Lenku Harigelovou. Kladenská sopranistka se zaměřuje především na hudbu starších stylových období a fanoušky v hledišti i hráče na hřišti jistě potěší svátečním podáním písně Hallelujah od hvězdy popmusic Leonarda Cohena.

V Kladenské sportovní hale poděkují orli svým fanouškům a v rámci uzavření kalendářního roku pozvali vás, abyste svým hlasem slova díků podpořila. Na kolika sportovních akcích jste ve své kariéře zpívala?
Zazpívám poprvé. Pro mě je zajímavá výzva spojit klasickou muziku se sportovním utkáním. Když mě Milan Fortuník za volejbalový klub a Petr Švec za Farní charitu o to požádali, byla jsem potěšena.

Jste sportovec či sportovní fanynka?
Přiznám se, že aktivně nesportuji, nechodím ani fandit a volejbal jsem naposled hrála před patnácti roky, kdy jsem si při něm zlomila malíček... Teď, když si mne volejbal tímhle způsobem k sobě přitáhl, tak připouštím, že si ho zase někdy zahraji.

Na jakých akcích vás můžeme přes rok slyšet zpívat?
Převážně na koncertech klasické hudby. S naším souborem děláme hudbu od renesance po baroko. Nevyhýbáme se ani novější hudbě. 

Na církvení škole v Kročehlavech učíte hudební výchovu. Je mezi dětmi upřímný zájem o starou hudbu?
Vyložený zájem o písně z tohoto období u dětí nečekejme, spíše se k nim ze svého zájmu dostávají v trochu pozdějším věku. Já to měla stejné (usmívá se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí