Jozef Evan: Hostům musíte pozorně naslouchat

Pátou sezonu provozuje v Rozdělově restauraci Caravan. Nedávno si při ní s manželkou otevřeli kavárnu. V době, kdy se na Kladensku mnoho restauračních zařízení potýká s nejistou budoucností, je takový krok cítit sebevědomím a sázkou na jistotu. Téměř po roce jsme se majitele a věhlasného kuchaře Jozefa Evana opět zeptali, jak se restauratérovi na kraji Kladna daří.

Otevřít si při restauraci kavárnu v části Kladna, kde taková nabídka schází, se logicky zdá jako dobrý nápad...
S manželkou děláme, co nás baví (usmívá se). Jsme kavárenské typy, rádi do kaváren chodíme, tak proto vedle restaurace vznikla kavárna a ne třeba vinárna nebo klasická cukrárna. Dortíčky také nabízíme, ale název cukrárna evokuje širokou nabídku dortů. Dorty máme jako doplněk nabídky, hlavně kávy. Lidé na to slyší. A v Rozdělově kolem kostela taková kavárna chyběla. 

Jak dlouho trvalo, než jste vychytali, co si hosté u vás chtějí dát?
To pořád vychytáváme. Každopádně chtějí především to, co znají. Třeba takový krémeš mizí poměrně rychle. Kávu podáváme stejnou, jako v restauraci. Tu si oblíbili. Za ní se vracejí. Hodně lidí se například po otevření kavárny ptalo po snídaních, tak jsme je zavedli. Zatím jdou nejvíc o víkendech.

O čem provozování restaurace na Kladně v současnosti je hlavně? O pití, o jídle?
To je nejtěžší otázka, co asi teď provozovateli pohostinství na Kladně můžete dát. Restaurací s kvalitní kuchyní je na Kladně málo, ale o dobrém jídle to přeci je. Musíte pozorně naslouchat, co hosté chtějí. Třeba poslední dobou poptávají kvalitní těstoviny a vzpomínají přitom na Bucatiny. Mladí ji moc nepamatují. A sehnat všechny, co si Bucatini pamatují, aby chodili na kvalitní těstoviny k vám, je těžké. Nápad ale nějaký mám...

Jan Murárik

evvan
Restauraci i kavárnu provozují manželé Evanovi

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí