Kristýna Lafková: Miluju němé tváře a při nesnázích se nehroutím

Kavárnu U Kočičích tlapek, ve které hostům dělá společnost parta koček, provozuje šestý rok. Kristýna Lafková (29) objevila takzvanou díru na trhu a uspěla. V soukromém životě se stala nepsanou mluvčí němých tváří.

S kolika kočkami jste v kavárně začínali?
S pěti a ty měly měsíc na to, aby se adaptovaly. Teprve potom jsme naši rodinnou kavárnu otevřeli. Chtěla jsem v té době začít podnikat a nápad s kavárnou, ve které volně žijí kočky, se mi líbila. Dnes vidím, že jsem se trefila do vkusu zákazníků. O kavárnu je zájem, mnohdy u nás v odpoledních hodinách neseženete volné místo.

Proč kočky?
Protože je mám ráda. Snažím se je zachraňovat, pomáhat jim. Kočky z lidí odbourávají stres. Díky nim jsme relaxační kavárnou (usmívá se). U nás si odpočinete.

Jak jste v kavárně přežili covidovou dobu?
Přežili jsme ji díky našim věrným zákazníkům. Ohromně nás podporovali, patří jim za to náš dík. I v tomhle směru mají obrovskou sílu sociální sítě. Covid nám utužil naši základnu hostů. Navíc nejsem typ podnikatele, který by se při podobných nesnázích hroutil. Tohle není byznys, na kterém vyděláte velké peníze. Tohle musíte dělat srdcem.

Vedle podnikání kandidujete do zastupitelstva města Kladna. V čem hlavně přiložíte ruku k dílu, aby se na Kladně žilo příjemně?
Kdybych mohla něco ve městě ovlivnit, ráda bych byla hlasem němých tváří, zvířat. V tomhle ohledu je na Kladně spousta práce. Zasadila bych se o zlepšení situace opuštěných zvířat na Kladně. Ráda bych stála u vzniku kladenského útulku pro kočky i psy. Za mě se město mění k lepšímu. Celé Kladno nejde změnit k lepšímu lusknutím prstů. Oceňuji přístup současného vedení radnice a stojím za programem Volby pro Kladno. Je to strana, která je otevřená všem smysluplným projektům.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí