František Bureš: Město od silné podpory sportu neustoupí

Je známý svou vášní pro sport. Tu kromě sportování ve svém volném čase přenáší také do díla v rámci Sportovních areálů města Kladna, které na pozici ředitele vede. K našemu rozhovoru jsme symbolicky zvolili atmosféru Zdi slávy kladenského sportu.

Vznikla Zeď slávy kladenského sportu. Co podle vás vypovídá o sportování na Kladně?
Jednoznačně vypovídá o tom, že Kladno je a vždy bylo městem sportu. Dokazují to legendy, které jsou na ní zachycené a je to ukázka, jak se město o sport na Kladně stará. Jsem moc rád, že se v rámci Zdi nezapomnělo ani na okrajové sporty. Vedle populárních sportů hokeje a fotbalu, k nimž v posledních letech přibyl volejbal, jsou tu i další sporty a sportovci, kteří městu dělají výbornou reklamu. Příští týden se ve sportovní hale koná Noc bojových umění, kterou pořádá Kladeňák Jakub Ibl. A to je právě příklad jedné z těch akcí, která městu reklamu udělá.

Sport je ve vaší pracovní i politické dikci. Jakou má na Kladně ve vašich očích budoucnost?
Město od silné podpory sportu na Kladně neustoupí ani příští roky. A na Zdi je pořád dost místa pro další budoucí slavné sportovce z kladenských klubů (usmívá se). V rámci studií podpory sportu leží na stole plán vybudovat novou sportovní halu s bazénem. Na stávajících městských sportovištích je neustále obrovský přetlak a kluby volají po dalších hodinách, kterých se jim pro nedostatek místa nedostává...

Bavíme se o krytých sportovištích. Je třeba na Sletišti ještě místo pro další sportoviště pod širým nebem?
Není důvod tvrdit, že už se na Sletiště nové sportoviště nevejde. Určitě by nešlo o nic velkého, ale nové mladé menší sporty na Sletiště patří, posledním důkazem toho je místo, které se našlo pro Teqball.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí