Město spustilo projekt informačních desek

Před budovou radnice je nainstalována nová informační digitalní deska. Jde o dotykový panel propojený s webem města.

 „Vyvěšením na městský web se dokumenty automaticky vyvěsí také na úřední desku před radnicí. Odpadá tak papírování a celý proces je ekologicky šetrnější," představil jednu z mnoha změn kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). Druhý dotykový panel je nově nainstalovaný u bývalého Gastronomu. Panel zde slouží jako náhradní úřední deska například v případě, že by primární desku někdo poškodil či došlo k poruše. Desky jsou hardwarově vybaveny tak, aby se předešlo problémům s výpadkem signálu a elektřiny.
Dalším projektem, který přešel koncem září do plného provozu je web smart.mestokladno.cz. Ten nabízí nahlédnutí pod pokličku našeho města prostřednictvím aplikace Veřejného portálu. Zjistit se zde dají informace o teplotě, tlaku či vlhkosti vzduchu, vytíženost sběrných míst odpadu a veřejných služeb či intenzity dopravy.„Kladeňáci mají o nové služby, které jsou jim k dispozici i z pohodlí domova, velký zájem. Potvrdilo se nám to při zavedení rezervačního systému pro služby Centra správních agent v Portálu občana. Stále pracujeme na nových funkcích a zdokonalování i těch stávajících," vysvětlil Milan Volf.
Na téma bezpečnost se pojí i připravovaný projekt konektivity škol a školek. „Jde bez nadsázky o revoluční počin. Jak o napojení venkovní konektivity budov, jako jsou optické datové kabely, tak o instalaci vnitřních rozvodů, wifi a podobně. Počítá se i s nákupem nové IT techniky. V příštím roce tento projekt vysoutěžíme a počítáme s využitím dotace, která projekt za 150 milionů korun pokryje z 85 procent. Vzhledem k tomu, že dotace je vypsána pouze pro ZŠ, budovy MŠ rádi do-uhradíme," přiblížil projekt primátor Volf. 

-red-

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí