Michal Strieborný: Hlásí se k nám stále více mladých lidí

Na postu ředitele Městské policie Kladno načal Michal Strieborný druhý služební rok. Bývalý policista se zkušenostmi z kladenského prostředí zvýšil znatelně úroveň služby strážníků.

Jste známý svou iniciativou v modernizaci služby kladenské městské policie. Co nového jste spustil s příchodem letošního roku?
Projektů či myšlenek, jak modernizovat a zefektivnit činnost kladenské městské policie mám stále hodně. Současnou novinkou je angažování bývalého policisty Tomáše Pelešky v projektu zvyšování úrovně výcviku našich strážníků. Všechny liché měsíce a každou středu v nich provádí instruktáž s praktickým výcvikem. Jeho metodika je originální na velmi vysoké úrovni. Čerpá ze své více než dvacetileté zkušenosti práce policisty na ulici i ze zkušeností úspěšného bojovníka v kontaktních sportech. Strážníci pod ním projdou šesti úrovněmi výcviku nejen v tělocvičně, ale také v terénu, v různých modelových situacích a kladenských lokalitách. Kdo se bojí, nemá u nás co dělat!

Stalo se, že váš důraz na špičkový výkon služby, fyzickou zdatnost nevyjímaje, někteří strážníci neunesli a městskou policii opustili?
Za mého působení opustila naše řady jedna strážnice, ale ta byla na odchodu, aniž by zvyšování úrovně služby zažila naplno. Důvody byly úplně jiné. Nikdo kvůli mým nárokům na výkon služby výpověď nedal.

Loni na jaře jsme s vámi absolvovali náborové akce na kladenských středních školách. Podařilo se získat loňské maturanty?
Podařilo, ale za tím, že se náš sbor výrazně omladil, není jenom příchod čerstvých maturantů. Loni jsme nabrali jednadvacet nových strážníků. Všichni věkem do třiceti roků. Nyní máme jen pět volných míst a v těchto dnech mi na pracovním stole leží tři nové životopisy dalších mladých lidí.

Jan Murárik

stribropelech
Michal Strieborný (vpravo) si plácl s elitním českým instruktorem Tomášem Peleškou




Počasí Kladno

Předpověď počasí