Bářiny "Liškoviny". Když chmel roste z betonu

Každou sobotu se na našich stránkách setkáváte s Barborou Liškovou (22), fejetonistkou, glosátorkou a přítelkyní hokejisty Davida Růžičky, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

Barbora na Metropolitní univerzitě Praha studuje média, předtím absolvovala tvůrčí psaní na Literární akademii. V Kladně maturovala na Sportovním gymnáziu.

- red -

liska

 

Když chmel roste z betonu

Existuje velká spousta zklamání. Můžete se zmýlit v člověku, sami v sobě, může vás zklamat určitá představa. Ale není to nic proti tomu, jaké zklamání teď prožíváme nejen ve Velké Dobré...

V úterý večer jsem si zběžně listovala Kamelotem, když tu mi zrak spočinul na jedné ze stránek. Týkala se pivních slavností, které se úspěšně konají vždy v květnu na letišti u Velké Dobré. Sama za sebe, za celou svou rodinu, všechny své sousedy a kamarády musím říci, že jsme tuhle akci prostě milovali. Nejen kvůli pivu, i když nutno dodat, že právě tento festival mě tak trochu převychoval (aneb jak se z holčičky „tati, jak to můžeš pít, to je hrozně hořký” stala dívka „jo, dam si řezaný”). Především však šlo o tu skvělou atmosféru, setkání s lidmi a dobře tedy, i o to zatracené pivo.

V první chvíli jsem se tedy zaradovala, že bude další ročník a v hlavě už spřádala plány. Ale radost brzy odpadla. Festival se údajně z krásné louky přesouvá na náměstí Starosty Pavla. Z trávy na beton. To si snad dělají legraci?

Když pominu možné komplikace, které mohly samozřejmě během organizací nastat, přijde mi to jako to nejhorší možné rozhodnutí o umístění festivalu (pokud tomu ovšem můžeme stále ještě říkat festival, protože se asi shodneme, že festival, kde si nemůžete sednout na deku do trávy, není festival). A proč si myslím, že to bude letos zklamání?

1. Vezměte pět lidí a přesuňte je z bytu 3+kk do garsonky. Takhle to bude s prostorem i na festivalu.

2. Moře lidí = nemožnost pohnutí.

3. Jak jsem již psala, deku budete muset nechat doma. A nikam jinam si nesednete, protože bude všude plno.

4. Opijte chlapa močopudným pivem a najednou už vám nebude stát frontu na Toi Toi. Na louce je to jedno, ale na náměstí budou muset po skončení akce umývat pár výloh.

5. Opilci a jejich šikovnost. Kapitola sama o sobě.

6. Už to nebudu mít 400 metrů od domova.

Ale ač se mi to nelíbí a věřím, že se stále najde pár dalších lidí, co dávají přednost přírodě před betonovým královstvím, těším se. Nebylo by totiž žádné umění nadávat a zkazit si kvůli tomu jinak příjemný den. Protože věřím, že vždycky nejvíc záleží na člověku, jak se k situaci postaví. A já už mám docela žízeň, co vy?


Počasí Kladno

Předpověď počasí