Bářiny "Liškoviny". Jídlo, kam se podíváš

Každou sobotu se na našich stránkách setkáváte s Barborou Liškovou (22), fejetonistkou, glosátorkou a přítelkyní hokejisty Davida Růžičky, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

Barbora na Metropolitní univerzitě Praha studuje média, předtím absolvovala tvůrčí psaní na Literární akademii. V Kladně maturovala na Sportovním gymnáziu.

- red -

liska

Jídlo, kam se podíváš

Pro všechny z vás, kteří chtějí jít s dobou a být alespoň trochu moderní, mám jednu dobrou radu. Spalte všechny časopisy o módě, protože jediné, co v současné době potřebujete, je kuchařka.

Je běžný všední den. Startujeme opakováním včerejšího dílu Prostřeno!. Následuje drobná pauza, nejspíše abyste si udělali něco k snědku a nehonila vás u pořadu Tescoma s chutí mlsná. Hned poté odjíždíme S kuchařem kolem světa ochutnat něco do cizích zemí a při té příležitosti rovnou zůstaneme v Americe, kde nás něco naučí Gordon Ramsy. Poté se opět vracíme do krajů českých, kde na nás už netrpělivě čeká paní Zdeňka, zatímco její hosté „šmejdí“ po bytě. Koho Prostřeno! přestane bavit, může přepnout na Farmářskou jízdu, či se vrátit do USA za Gordonem. Pro ty opravdu vytrvalé je tu pak ve hlavním vysílacím čase souboj kuchařů o titul Masterchefa. A na noční jedlíky pak čekají ještě Kluci v akci, což je stále jen pořad o vaření…

Každá doba má své. Ještě před pár lety jsme hltali vtipy Petra Novotného a na každém programu sledovali zábavné scénky. Pak přišla etapa soutěží. Vědomostních. Lidé se předháněli, zda se budou dívat na Chcete být milionářem či na nějakou podobnou honbu za zbohatnutím. A když nás i to přestalo bavit, zaplavily televize talentové soutěže typu Superstar a Československo má talent. 

Ale co dál, když už diváky nebaví fóry, soutěže, zpívání, dokonce ani reality show? 

„No co, tak to všechno spojíme dohromady,“ řekl někdo na Primě a tak se na obrazovkách objevil již kultovní pořad Prostřeno!. A lidé se dívali, bavilo je to a mezitím se dostal do popředí zdravý životní styl, veganství, přidala se kauza s potravinářstvím v Polsku a Češi začali najednou řešit, kolik je vlastně v salámu masa a jestli si místo něj nedat radši cuketu. 

A v tu chvíli se ředitelé ostatních televizí podrbali na hlavě, povolali nejlepší české kuchaře i nekuchaře a nabídli jim pořad. A my se zase dívali. Tak proč nevydat pořadu kuchařku? Lidé ji koupí a při hledání všech potřebných ingrediencí utratí další a další peníze. A pak to uvaří, vyfotí s hashtagem #foodporn, napíší o tom článek a další lidé to budou číst. Budou to chtít ochutnat, budou chtít být součástí debaty, až povedou kolegové rozhovor o tom skvělém francouzském koláči. A kuchařská mánie se zase o něco více rozleze… 

Tak co budete vařit dneska?

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí