Bářiny "Liškoviny". Všude chaos, v kabelce nejvíc

Každou sobotu se na našich stránkách setkáváte s Barborou Liškovou (23), fejetonistkou, glosátorkou a přítelkyní hokejisty Davida Růžičky, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

Barbora na Metropolitní univerzitě Praha studuje média, předtím absolvovala tvůrčí psaní na Literární akademii. V Kladně maturovala na Sportovním gymnáziu.

- red -

liska

Všude chaos, v kabelce nejvíc

Když jsem tento týden přemýšlela, o čem napíši fejeton, přišel s nápadem můj otec: „Napiš o kabelkách. O tom bordelu, co v nich mají ženský!“ Nejspíše v tu chvíli ale zapomněl, že kolem sebe dvě takové ženy má a že jedna z nich si to nenechá líbit. 

„Nebo napiš o chlapskejch garážích, to je taky slušná práce,“ ohradila se máma, ale jistě už se jí v hlavě také promítaly všechny ty chvíle beznaděje, kdy stála v dešti před domem a marně hledala klíče. Ostatně, všichni víme, o čem je řeč.

Ženské kabelky je něco, co nemůže žádný normální chlap nikdy pochopit. Jak by také mohl, když mu k životu stačí dvě kapsy. Jedna na telefon a druhá na peněženku. To je pro nás ženy něco naprosto nepředstavitelného. Nikdo totiž ještě nevymyslel kapsy, kam by se vešly kapesníky, klíče, pudřenka, ženské potřeby, peníze, ibalgin, rtěnka, vlhčené kapesníčky, dokladovka, jelení lůj, knížka, mobilní telefon, přehrávač, diář s propiskou, pilník, parfém, neperlivá voda a malá svačinka, nabíječka, krém na ruce, časopis, prášky, slevové kupony, druhé klíče od práce, žvýkačka, cigarety, hřeben, antiperspirant, tablet, kapky do očí, flashka, deštník, spousty různých papírků, suchý šampon, náplasti, sluneční brýle i s obalem, zrcátko a kuřačky ještě i zapalovač. 

Když se na to tak dívám, je možná docela zázrak, že existují kabelky, které dokáží tenhle přenosný ženský život pojmout. Protože ačkoli se to tak možná nemusí na první pohled zdát, každá věc je nepostradatelná! Nemusíte jí sice během dne vůbec potřebovat, ale nad ženskou kabelkou se jako aura vznáší kouzelná věta: CO KDYBY NÁHODOU?! A věřte mi, že zákony schválnosti v tomhle fungují naprosto neuvěřitelně. Jen co si totiž vyndáte z kabelky deštník, začne pršet, jen co si vybalíte náplasti, začnou vás dřít boty. A když necháte doma rtěnku, objeví se jako blesk z čistého nebe někdo, kvůli komu byste si jí přála okamžitě vytáhnout z boční přihrádky. A o propojení rýmy s kapesníky ani nemluvím.

Muži, přečtěte si ještě jednou ten nekonečně dlouhý seznam věcí, které každodenně vláčíme na našich nebohých ramenou a možná, až najde příště vaše žena klíče od auta během pěti sekund, budete mít sto chutí udělit ji Nobelovu cenu. A věřte mi, že ona by si to zasloužila! Protože většinu těch, podle vás, nesmyslů, nosíme i kvůli vám. Za kým totiž půjdete, až budete potřebovat kapesník? Komu si řeknete o prášek? 

A ano, omluva se přijímá.


Počasí Kladno

Předpověď počasí