František Bureš: V téhle době je sport pro zdraví ještě důležitější

Sportovní areály města Kladna (SAMK) vycházejí vyznavačům zdravého pohybu maximálně vstříc i v době, kdy covid pohyb na veřejnosti omezuje. Ředitel SAMK, František Bureš, v těchto dnech zve k pravidelnému pohybu na sportovištích, jako jednomu ze způsobů, jak svou imunitu posílit.

Jste známý sportovec a k tomu ze své pozice dohlížíte na kladenská sportoviště. Pokud v dnešní době někdo váhá, zda má zařízení SAMK navštívit, co byste mu poradil?
Sport je skutečně jedním z nejlepších způsobů, jak podpořit tělesnou i duševní imunitu. V téhle době je sport pro zdraví ještě důležitější. A není zakázaný! V našich areálech se dá běhat, cvičit, hrát míčové hry a plavat. Jenom na Sletišti se dá dosytosti využívat například workoutové hřiště či sousední fitpark, které jsme letos zmodernizovali i rozšířili. Výhodou je, že na venkovních sportovištích se nemusíte nikomu prokazovat covidovou bezinfekčností.

Venku je to pohodlí přeci jen nižší než ve vnitřních sportovištích. Například záchodky na Sletišti jsou přes zimu uzavřené...
Uzavření veřejných toalet na Sletišti je nutné kvůli mrazům a nebezpečí popraskání odpadu i přívodu vody. Pro komfort sportovců jsme opět na Sletiště umístili mobilní toaletu. Takže kdo si jde zasportovat, nemusí mít obavy, že nebude vědět, kam si odskočit.

Nejvíce ohroženou skupinou v téhle době jsou podle hygieniků senioři. Jak jim vycházíte vstříc?
Na tenisových kurtech SAMK i v Aquparku jsme jim již tradičně vyšli vstříc výhodnou cenovou nabídkou ve vybraných hodinách, množství seniorek k nám chodí na jógu. Příkladů je více. Rádi dbáme o to, aby se lidé v seniorském věku mohli v Kladně co nejčastěji věnovat zdravému pohybu.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí