František Bureš: Záleží nám na komfortu sportovců

Sportovní areály města Kladna (SAMK) stihly i v covidovém období plném vládních restrikcí vytvořit maximum pro komfort sportovců, kteří využívají jejich bohaté nabídky služeb. S ředitelem SAMK Františkem Burešem jsme rekapitulovali nejen letošní rok.

Na městských sportovištích vznikly nové prvky i zázemí. Které zvláště stojí podle vás za zmínku?
Jako první musím jmenovat provedené modernizace vířivky a vzduchotechniky v Aquaparku. To je sportoviště, které zajímá nejvíce Kladeňáků. Covidová krize nám, trochu posunula dodělání toboganů, ale i ty už nějaký čas návštěvníci sjíždějí. Coby vyznavače cvičení pod širým nebem mně dělá velkou radost rozšíření workoutového hřiště a modernizace fit parku v jeho sousedství. Návštěvníci koupaliště si jistě všimli nového zázemí pro plavčíky u velkého bazénu. Fotbalistům slouží na stadionu od léta zavlažovací systém a v sauně jsme zmodernizovali šatní skříňky i podlahovou krytinu.

Na travnaté ploše vedle tenisových kurtů v areálu Sletiště vzniká hřiště pro Teqball, jakýsi nohejbal na stole. Kdy bude kompletní?
Zjara chystáme jeho slavností zprovoznění. Pomohou nám s nim různé osobnosti i odborníci z tohoto sportu, aby otevření mělo vše, co si v Kladně takto ojedinělé sportoviště zaslouží.

Je na Sletišti ještě místo pro nové sportoviště?
Je a dokonce už se tvoří. Na místě, kdy bývala divoce rostoucí příroda, uvnitř bruslařské dráhy, budujeme naučnou oddechovou stezku pro děti i dospělé. Kdo bude chtít, roztáhne si na trávníku deku a třeba si na ní rozbalí piknik.

Jak velký prostor máte příští rok pro další projekty?
S konkrétními plány přijdeme, až bude schválený rozpočet města.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí