Miroslav Stuchlý: Kluziště na Václaváku je další výborný nápad primátora Volfa

Kladenské kluziště na Václavské náměstí si po několika dnech provozu získalo popularitu i svou stálou klientelu. Ta se přes dopolední hodiny skládá vesměs z žáků základních škol. Ti poté doma o bruslení pod širým nebem vyprávějí a rodiče se na ně rádi chodí dívat. Jedním z nich je známý fotbalista Doks Miroslav Stuchlý.

Potvrdilo se vám na vlastní oči, že je takové kluziště pro děti, respektive školáky, přínosem?
Za dcerou a její třídou jsem se přišel podívat potřetí a jsem víc a víc nadšený. Holka si takhle pestrý tělocvik chválí a co vím, tak její třídu bruslení na takovém kluzišti moc baví. Udělat na Václaváku led, je dalším z výborných nápadů primátora Milana Volfa.

Žijete ve Hřebči, za vaším oblíbeným sportem jezdíte do Doks. Znáte život na obcích kolem Kladna. Myslíte, že by na vesnicích o taková kluziště byl mezi místními zájem?
O tom nepochybuji. Mrazy jsou jen několik dnů a ne všude mají rybníky, na které můžou jít bruslit. Zrovna ve Hřebči by se mi tohle oválné kluziště líbilo a jsem přesvědčený, že by bylo kde ho postavit. Zrovna tak v Doksích.

Když jste jmenoval svou poslední aktivní fotbalovou štaci, co stojí za úspěšným podzimním tažením I. A třídou, ve které jsou Doksy jen o skóre druhé?
Úspěch stojí na výborné partě pod vedením gólmana Tesaře (usmívá se). První místo v tabulce je skvělá reklama pro obec.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí