
„Vykřičený“ dům, ale i Hotel U nádraží, který v těchto místech stával, nabízel v roce 1911, kdy ho převzal nový provozovatel, řízné smíchovské pivo a mimo obědů i večeří také přesnídávky.
V minulém režimu tady měli své kanceláře zaměstnanci československé železnice. „Otevřeli jsme před sedmi roky. Celý dům jsme zrekonstruovali, zřídili v něm hospodu a na dvoře postavili zahrádku. Původně jsme zamýšleli jen pivnici, která by fungovala přes léto, v zimě jsme chtěli odpočívat. Ale protože naproti na nádraží nevařili, tak jsme začali vařit, chytlo se to, a tak máme otevřeno celý rok,“ říká spolumajitelka Bohumila Neumannová a s úsměvem dodává, že se hospodě daří nad očekávání dobře.
Otevírací doba: denně od 8 do 22 hodin, nebo dokud jsou hosté
Druhy točených piv a jejich ceny: Krušovice desítka (20 Kč), jedenáctka (22 Kč), černé (22 Kč)
Hotovky: výpečky, guláš, prostě česká klasika (65 – 85 Kč)
Specialita podniku: zabijačky, domácí klobásy s kaší a okurkou (cca 80 Kč)
Nejdražší panák: whiska (60 Kč)
Wi-fi/tv: ano
Chuťovky k pivu: pikantní toast (40 Kč), domácí tlačenka (35 Kč)
Počet míst: 50, zahrádka 80
Počet štamgastů: 15
Zábava: přes léto venku zoo koutek s papoušky, grilování
Pozn. red.: Uvedené ceny a nabídka podléhají aktuálním úpravám
Jan Murárik
Místní lokál
Nad kuchyní zaujme malba
Narazili jsme na první výčep, který voněl po kytkách
Na zahrádce stojí minikuželník
Plakát zachytil jednu z historických změn
Salonek je stále nachystaný
Také U nádraží zanechal stopu malíř Karmazin
U nádraží mají rádi papoušky
Voliéry ožívají prvními teplými dny
V zimě zasklená, v létě odkrytá zahrádka
Zahrádka je pýcha majitelů
- Pod červeným bukem je lákavé posezení< Předchozí
- Máka je o českém pivuDalší >