Jaromír Šilhan: Když Hostouň postoupí, asi do divize nepůjdu

Patří k oporám lídra krajského přeboru. Hostouň z fotbalového umu podobných hráčů těží. Jak je na tom kvalita týmu a co bude, když se postoupí do divize, na to Vašemu Kladnu odpovídal Jaromír Šilhan (32).

Když se řekne fotbalová Hostouň, co vás okamžitě napadne?
Že vede tabulku krajského přeboru a že není potřeba zasahovat nějak výrazně do stávajícího kádru (usmívá se). Uvidíme, jestli se vrátí mlaďasové z SK.

Jako každou soutěžní přestávku se rádo hovoří o tom, kdo z SK do Hostouně asi přijde. Když zůstaneme v teoretické rovině, bylo by to pro klub dobré, kdyby se najednou v Hostouni objevilo větší množství hráčů z Kladna?
Podle mého by to nedělalo dobrotu. Neříkám, že by nám to co do kvality nepomohlo, ale když by přišlo více starších hráčů, tak v tom nevidím perspektivu do blízké budoucnosti.

V ní chcete do divize?
Co vím, tak když ta šance přijde, tak letos už to neodmítneme.

Nenastanou potíže kvůli větší náročnosti a navýšení počtu tréninků?
Muselo by dojít k okysličení kádru. Podle mne je divize o dvě úrovně výš než krajský přebor a ne všichni ze současného kádru na divizi mají. Ale třeba se pletu…

Vy ji zvládnete?
Neříkám, že bych si rád nezahrál, ale asi bych do ní nešel. Ozývají se nějaké zdravotní problémy, nějaké to kilo jsem nabral, takže když postoupíme, půjdu asi o dům dál…

Jak by nyní podle vás dopadl souboj SK versus Hostouň?
Kdybychom hráli v Hostouni, tak tam šanci na dobrý výsledek vidím (směje se).

Jan Murárik

jaromirsilhanvdobach

Jaromír Šilhan v dobách své ligové slávy v dresu SK Kladno. V zápase na Viktorii Žižkov mu na záda dýchá Tomáš Procházka.
Foto: Pavel Rakušan

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí