Kladno přes porážku stále lídrem

Naši tipéři i většina fanoušků věřila, že Kladenští přivezou z ledu trápící se Třebíče tři body. Ovšem domácí najednou přestali prohrávat a hosty vyprovodili z Vysočiny překvapivou porážkou. Horácká Slavia – Rytíři 3:2 (1:0, 2:2, 0:0).

Rytíři ve WSM lize poprvé představili ruského tvrďáka Těrnavskije, vedle něj se postavil Růžička, v prvním útoku zraněného Rudovského nahradil Strnad, druhou šanci v áčku dostal junior Kružík. Ten si s Těrnavskijem po tréninku přidává a o svém novém spoluhráči hovoří jen v superlativech.

A jak se nezvykle poskládané sestavě Kladenských dařilo na ledě? Co jim bylo platné, že vnutili domácím svou hru, když pro ně branka zůstala zakletá… Na druhé straně je od vyššího přídělu v první třetině zachránil Mensator.

Nejlepší dvojice WSM ligy Stach s Bílkem se k vážnějšímu ohrožení Vejmelky dostali až po návratu z kabin. Ovšem jejich snahu na chvíli zhatili Třebíčští druhým gólem. Zatímco se druhá lajna zaměřovala, brankový rozdíl korigoval Dvořáček. Kdo se těšil, že hosté ihned rozšíří střelecký zápis, musel zklamaně sledovat, jak jdou dva Rytíři na trestnou lavici… Pro domácí, kteří mohutně válčí o play off, nebyl problém početní převahu využít. Zpátky do zápasu vrátil své spoluhráče Nash s přispěním Těrnavskije.

Králem posledního dějství se stal Vejmelka. Kladno bylo jasně lepší, ale úporná obrana domácích nedovolila Rytířům rozvinout naplno rychlé kombinace zakončené nebezpečnou střelbou. Necelé dvě minuty před koncem odjel na střídačku Mensator a Třebíčští se nemohli vymanit z vlastního pásma. Bohužel pro Kladno jim to neublížilo…

Rytíři se v dalším zápase představí domácímu publiku v sobotním zápase s Mostem (16.00 h.).

Branky a nahrávky: 6. Pokorný (Šaur), 23. Dolníček (Podlipnik, Erat), 28. Dolníček (Erat, Podlipnik) – 26. Dvořáček (Redlich), 34. Nash (Těrnavskij)

SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Podlipnik, Malena, Bartoň, Čejka, Štindl, Schejbal, Nesvadba – Zohorna, Dolníček, Erat – Švec, Polodna, Kusko – Přibyl, Juráň, Wasserbauer – Šaur, Pokorný, Čech.

Rytíři Kladno: Mensator (Cikánek) – Kehar, Nash, Těrnavskij, Růžička, Zajíc, Ptáček – Račuk, Skuhravý, Strnad – Bílek, Stach, Kindl – Dvořáček, Pitule, Redlich – Kružík, Lukáč, Šilhavý.

Diváků: 1230

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí