Libero Václavík: Kladno vítězí brutálním nasazením

Byl ústřední postavou souboje sousedů v extraligové volejbalové tabulce, Kladna a Ostravy. Jan Václavík patří Ostravě, ale body za výhru 3:1 vybojoval Kladnu.

Jaká to byla výhra pro vás?
Sladší než obvykle výhry bývají (směje se). Mám totiž s některými lidmi v ostravském klubu nevyřízené účty. Měl jsem velkou motivaci.

Jako Ostravák, poradil jste kladenským trenérům, jak na soupeře?
Jasně. Povídali jsme si o tom s Petrem Klárem asi hodinu a jak se dá podle výsledku soudit, něco z toho se chytlo. Taktiku jsme drželi celý zápas, jenom první set nám nevyšel, protože Kladno nehraje první sety nejlíp a Ostrava je má zase dobré… Neříkám, že to bylo lehké vítězství.

Hrálo Kladno tak dobře, nebo Ostrava tak špatně?
Soupeř dělal hrozně moc chyb, čímž nám velmi ulehčil práci.

Máte za sebou dva zápasy. Jaký má Kladno tým?
Vyhrává díky brutálnímu nasazení (směje se). Psychicky ustojí kritické situace a zvrátí je ve svůj prospěch. Když jsem se například podíval na soupisky Kladna a Ostravy, tak jsem z nich vyčetl, že Ostrava má mnohem kvalitnější tým. Ale s námi prohrála, protože jsme byli brutální.

Kam až může v téhle sezoně Kladno dojít?
Doufám, že do play off, k čemuž jsme po Ostravě udělali docela zásadní krok. Dnes hrajeme v Liberci, a kdo může s jistotou říct, že tam určitě nic neuhrajeme? Liberec prohrál s Ústím, tak proč by nemohl ztratit body i s námi?

Jan Murárik

vaclavikalenc

Václavík (č. 6) a Lenc podali proti Ostravě vynikající výkony


Počasí Kladno

Předpověď počasí