Hrálo se moc dlouho, Kladno padlo v závěru…

Kdyby rozhodčí ukončil zápas o šest minut dřív, jako minulou sobotu, Kladno by si z turnaje na Meteoru odvezlo bod. Ale hrálo se devadesát minut a SK s domácím týmem prohrál 2:3 (1:1).

Přitom do osmdesáté minuty mělo Kladno hřiště pod kontrolou. V prvním poločase až na chybu v rozehrávce, po které domácí vyrovnali, byla radost se na výkon Kladna dívat. Zadním řadám Meteoru dělal starosti štírek Jung, který přebíral centry za obranu. Z jedné takové akce si v sólu vychutnal brankáře a po „blafáku“ střílel do prázdné brány. Další jeho únik zastavil pomezní nemyslným odmáváním ofsajdu. Rozhodčí byli nejslabším prvkem duelu. Po změně stran dokonce nechali po ruce ve vápně pokračovat domácí ve hře… „Vždyť je to jen příprava a my za kvalitu rozhodčích neručíme. Určitě jsme je nenabádali, aby nás dovedli k výhře,“ poznamenal po této situaci pořadatel Meteoru.

K výhře domácí nakonec dovedlo Kladno. To přijelo s dvanácti hráči, bez náhradního brankáře (jeden byl v práci, druhý s dorostem), zraněný stoper Suchý seděl na lavičce jen v roli turisty. A tak celkem pochopitelně posledních deset minut hráči SK odpadali únavou jeden za druhým. Přestali se nabízet, běhali za balonem, místo aby balon kopíroval jejich pohyb. Nedařily se centry a vázla rozehrávka před vlastním vápnem. Toho dvakrát domácí využili. Třetí gól navíc vstřelili v poslední vteřině zápasu. Sotva se míč dokutálel za brankovou čáru, rozhodčí odpískal konec.

„Kluci jsou unavení právem. Nemám jim co vytknout, Podali výborný výkon, ale je to třetí zápas na umělce za týden v okleštěném počtu hráčů, což se logicky na závěru dnešního utkání podepsalo,“ shrnul nezaslouženou porážku trenér Ivan Pihávek. Příští sobotu se ve svém posledním utkání turnaje utkají Kladenští se Zápy.

Sestava SK: Tesař – Kalina, Hanzlík, Pechr, Veselý, Borák, J. Procházka (od druhé půle T. Procházka), Růžička, Šíma, Bořík, Jung.

Góly SK: Jung, Pechr.

Jan Murárik

fotbalnedeledodruh

Do druhého vedení dostal Kladno stoper Pechr po standardce Kaliny

fotbalnedelejung

Jung je na hrotu platný

fotbalnedelekladenska

Kladenská střídačka - Suchý, J. Procházka a masér Kos

fotbalnedelepozmene

Po změně stran si brankář Tesař máknul

fotbalnedelesimu

Šímu v druhém poločase trápila záda


Počasí Kladno

Předpověď počasí