Dorostenec Kroutil: V SK zabojuji o sestavu

Je mu devatenáct, končí v dorostu a dostal šanci v prvním týmu SK. V pravý čas. Radovan Kroutil sehrál sice proti Českému Brodu (0:2) jen několik divizních minut, ale v nich se rozhodně špatně neukázal.

Vynikal sebevědomím při zpracování míče, dovolil si kličku před vápnem soupeře a svou dravostí nešel přehlédnout. „Jestli moje hra z tribun takhle vypadala, tak to jsem rád. Na hřišti jsem cítil, jak moc je dospělý fotbal v divizi rychlejší, než dorostenecký. Trvalo mi, než jsem se dostal do zápasu,“ usmíval se Radovan.

Do utkání ho trenér Procházka poslal na poslední minuty za zraněného Štěpána Hanzlíka do útoku. Mladík motal soupeři hlavu chvíli napravo, chvíli na levém křídle. „Mám rád při zápase volnost, což jsem proti Brodu dostal. Měl jsem zabíhat za obranu a posílat míče do vápna. K tomu, aby se mi povedlo něco navíc, mi chybělo víc sebevědomí. Zvláště v prvních dotecích s míčem,“ uvedl nadějný útočník. 

Od června platí zvláště pro amatérský fotbal nový přestupní řád. Hráči mohou v těchto dnech ohlásit přestup, a pokud za ně někdo zaplatí danou hodnotu, klub je musí pustit. Ztratí SK svůj největší dorostenecký talent současnosti? „Nějaké nabídky mám, ale mám zájem zůstat v SK a v letní přípravě se dostat stabilněji do sestavy mužstva,“ odmítá Kroutil spekulace o svém odchodu. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí