Tomáš Procházka: Jednou bych rád trénoval, ale zatím ne

Poprvé ve fotbalové kariéře odkoučoval celý zápas prvního mužstva v divizi. Mohl, protože kvůli karetnímu trestu nemohl nastoupit. Sice SK prohrál, ale Tomáš Procházka (35) si aspoň vyzkoušel roli, která by mu mohla v budoucnu sedět. 

Na lavičce z rodinných důvodů chyběl trenér Pihávek, měl jste čas se na vedení týmu připravit?
Měl. Věděl jsem o tom už v týdnu. S trenérem jsme se o zápase bavili, všechno potřebné se mnou probral, takže v tom žádný problém nebyl. 

Sám jste si něco v hlavě promítal, jak to asi bude?
Nic jsem si sám nepřipravoval. Chtěl jsem jen, aby k zápasu s Českým Brodem kluci přistoupili, jak měli, a to udělali. Musím je znovu pochválit. 

Jaký je zápas viděný z lavičky očima trenéra?
Samozřejmě je to jiné, ale já si jako trenér nepřipadal. Pořád jsem se cítil jako hráč a jako hráč ještě nějaký čas zůstanu. Byl jsem klidný, ani jsem nevyskakoval z lavičky. Kluci nepotřebovali, abych vstával a křičel na ně nějaké zásadní pokyny. 

Vůbec nemáte trenérské ambice?
Jednou bych rád trénoval, ale zatím ne. 

Ovšem jeden historický krok pro SK jste udělal. Poslal jste poprvé v jeho kariéře v divizi na hřiště dorostence Radovana Kroutila. Byl jste s jeho výkonem spokojený?
Hrál pár minut, potkal se asi pětkrát s míčem, a předvedl, že příští sezonu může být pro mužstvo přínosem. Z dorostu v létě může mezi námi zkusit štěstí ještě Putík. 

Na hřiště se jako hráč nedostanete ani v posledních dvou zápasech jara, tudíž můžete rekapitulovat. Jaká byla tahle sezona?
I když jsme nepostoupili, tak ji hodnotím jako dobrou. Dokázali jsme se fotbalem bavit, a to je hodně důležité. Uvidíme, jestli tohle mužstvo zůstane pohromadě. Bylo by to dobře. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí