Kolem Rytíře Kubíka krouží agent

Hokejista Adam Kubík (18) má za sebou úspěšný týden. Minulý víkend poprvé reprezentoval vlast na mezinárodním turnaji dvacítek, kde také vstřelil svůj první gól v této kategorii, poté ve středu přispěl gólem k vysoké výhře Rytířů nad Frýdkem Místkem.

Poslední Kubíkovo vystoupení sledoval osobně hokejový agent Pavel Maršoun, spolupracovník agenta NHL Petra Svobody. Vašemu Kladnu poskytl rozhovor s podmínkou, že nebudeme dělat sólovou fotografii.

Co hokejový agent z tak významné stáje dělá v Kladně na první lize?
Do práce dobrého agenta patří sledovat i první českou ligu. V kladenském týmu zastupuji Lukáše Cikánka a zajímám se o některé mladé hráče. 

Máte pro Lukáše nějakou zajímavou nabídku do kvalitnější soutěže?
Nemám. Jsem rád, že mu trenéři dávají prostor. Kladno má dva vyrovnané brankáře a musím uznat, že to Pavel Patera jako trenér s nimi dělá dobře. Nechá je dost chytat a tím si je připravuje rovnocenně pro play off. Kladno si rozhodně zaslouží vyšší soutěž a s ním i Lukáš. 

Je po gólmanech poptávka?
Je a rodí se dost mladých i dravých. Na tomhle místě je obrovský přetlak konkurence. Německo bere brankáře hlavně z Kanady, tam ten trh pro Čechy není, co býval, zbytek Evropy má taky z čeho vybírat a bere to nejlepší a pokud možno v nízkém věku. Na Slovensko bych Lukášovi nedoporučoval chodit. Úroveň první ligy v Česku je poměrně vysoká a především v Kladně finančně stabilní. Lukášovi přeju, aby Kladnu pomohl vychytat extraligu a ještě nějakou sezonu v ní působil.

Zmínil jste, že jste se v Kladně ukázal kvůli mladým Rytířům. Koho máte v hledáčku?
Adam Kubík je bez agenta. Má talent a ve svém věku je výš po lidské i herní stránce než většina jeho hokejových vrstevníků. Na svůj věk hraje Adam dospělý hokej s přehledem. Ale v zápase s Frýdkem se mi líbilo víc mladých Rytířů. Zaujali mě Strnad s Machačem. 

Doporučil byste Adamovi hrát příští sezonu v extralize, nebo v Americe?
Pro tyhle mladé kluky je lepší, když hrají špičku první ligy, než aby paběrkovali v extralize někde ve čtvrté lajně. Co vím, tak v Kladně je kvalitní příprava i zázemí. Adamovi ani ostatním v Kladně nemůže absolutně nic chybět. 

Jan Murárik

 

admarsoun

Pavel Maršoun (vpravo) Foto: Český svaz ledního hokeje


Počasí Kladno

Předpověď počasí