Do fotbalového SK vstoupil zásadní sponzor!

Divizní SK Kladno tento týden získalo silného sponzora. Do klubu ekonomicky vstoupil kladenský rodák a úspěšný podnikatel Miroslav Zadák!

Jak se zrodil váš vstup do SK?
Velice rychle (usmívá se). Jako Kladeňák jsem už sporty na Kladně podporoval. Dával jsem peníze hokeji, ale tam nejsem po manažerské stránce spokojený. V tuto chvíli jim nechci přispívat. Teď je tedy na řadě fotbal. Můj bratr na SK vyrůstal, s vedením klubu se známe a kluci mě poprosili, jestli bych jim pomohl. Vím, že se v SK staly veliké změny, chtějí to dělat dobře, ale bez peněz kvalitní sport dělat nelze. Jsme veliká společnost, na Kladně jsme otevřeli prodejnu a mně to i z toho důvodu dávalo smysl do sportu s budoucností investovat. V současné době jsem je podpořil v rámci svých možností a slíbil jsem jim, že když postoupí do třetí ligy, dám jim výrazně víc, v řádech milionů. Kladno si vyšší soutěž zaslouží.

Máte představu co v téhle sezoně za vaše peníze klub, respektive první tým, pořídí?
To je na nich. Je načase, aby se kladenský fotbal vrátil do vyšších soutěží. Jsem například minoritním vlastníkem pražských Bohemians a vím, že bez peněz se dostat na požadovanou úroveň skutečně nejde. Pevně věřím, že moje peníze budou SK ku prospěchu. Minimálně by klubu měly pomoct do ČFL. Druhá liga pak už je zase o úplně jiných penězích. Bez podpory města a dalších kladenských podniků to nepůjde.

Město dává fotbalu maximální podporu...
Vím o tom a jsem rád. Nyní se v klubu musejí zaměřit na sponzory, kteří svou reklamou oblepí prostor kolem hřiště.

Dlouho jste na zápasech SK nebyl vidět, až nyní na pohárovém utkání s Libercem. Líbil se vám výkon kladenského týmu?
Líbil, jenom kdyby se kluci nebáli, tak mohli dát dva góly... Je to v jejich hlavách, Když si začnou přitom, jak hrají, ještě víc věřit, postup přijde.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí