Trenér Jiří Veselý: Slaný posílilo v defenzivě a vyrukuje s kvalitní taktikou

Fotbalový SK Slaný se v divizi dvě sezony zachraňoval na poslední chvíli. Současnou sezonu naopak patří jeho áčko k předním týmům skupiny B. Za vzestupem stojí talentovaný trenér Jiří Veselý.

V závěru zimní přípravy jste uhráli cennou remízu se špičkovými třetiligovými sokoly z Hostouně. Znamená to, že jste s aktuální formou týmu před jarním startem soutěže spokojený?
Se zimní přípravou jsem spokojený, kluci k ní přistoupili velmi zodpovědně a tým udělal progres. Přípravná utkání se nám povedla jak výsledkově, tak hlavně herně. Jsem velmi rád, že se nám během zimní přípravy vyhýbala vážná zranění.

Na kterých postech jste výrazně posílili?
Posílili jsme ve středové a defenzivní řadě. Noví hráči potvrdili kvalitu a všichni atakují základní sestavu. Při výběru posil nedbám jen na fotbalovou kvalitu, ale také na morální vlastnosti a v obou těchto aspektech jsem s novými posilami velmi spokojen.

Jaké máte cíle do jarní části sezóny?
Naším cílem bude hrát atraktivní fotbal, který bude diváky bavit. Chceme udržet minimálně současné postavení v tabulce, ale hlavní cíl je stoupat v tabulce výše a zkvalitnit náš herní projev.

V sobotu hrajete doma s Českým Brodem. Co je vaší největší silou?
Myslím si, že jsme dobře fyzicky a takticky připraveni. Bude velmi důležité, jak zvládneme těžší terén a tlak důležitosti prvního mistrovského utkání. Vnímám však sílu týmu a jsem přesvědčen o tom, že toto utkání zvládneme.

Jan Murárik
Foto: archiv SK Slaný

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí