Antonín Melka: Ve Vítkovicích musíme zlepšit disciplínu a zopakovat výkon proti Spartě

Včera kladenští Rytíři konečně rozvlnili síť v bráně soupeře. Leč dva góly jim na zisk bodu nestačily. Rytíř Antonín Melka si připsal asistenci na branku a patřil k nejaktivnějším útočníkům domácího celku. 

V posledních zápasech s pražskou Spartou jste byl jedním ze střelců branek do její sítě. Jak daleko jste byl od vstřelení gólů včera?
Snažím se chodit před bránu, dělat co po mně trenéři chtějí a byl bych rád, kdyby se něco ode mne do brány odrazilo, když už se mi teď střelecky nedaří. Naše lajna šla za gólem jednoduše. Tohle je cesta, která nás může přivést k výhrám. Potřebujeme si vytvořit tlak na dvacet, třicet vteřin, zamknout soupeře v jeho pásmu a proměňovat šance.

Často slýcháváme, že puk zbytečně honíte po rozích, že jsme hodně vylučovaní. Je to na někom z vás, od koho se čeká, že se tohle všechno obrátí a nebude třeba o těchto chybách hovořit?
Už jsme se kvůli tomu sešli, každý si něco řekl. Proti Spartě naše hra vypadala líp než předchozí zápasy. Nevím, jak to vypadalo z tribun. Dál se ale mezi sebou musíme bavit o těch zbytečných vyloučeních. Chodíme na trestnou lavici až moc často. Naposled jsme na ní proseděli třetinu… To se pak Spartě hraje dobře (trpce se usměje).

Sparta vás stylem hry k faulům donutila?
To si nemyslím. Spíše jsme dělali blbosti. Nebyli jsme disciplinovaní. Několik našich faulů vyplynulo ze hry soupeře, ale zbytek jsme se vyfaulovali sami.

V neděli jedete do Vítkovic. Co vás tam čeká?
Soupeř, který v současné době hraje výborný hokej. Tam, když budeme faulovat tak často, jako proti Spartě, tak jsme bez šance na výhru. Když zlepšíme disciplínu a k tomu zopakujeme hru z posledního zápasu, šance na zisk bodů je.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí