Václav Veber chce dohrát sezonu v kádru Rytířů

V tomto roce má za sebou jednu extraligovou porážku a jedno vítězství. Obránce Václav Veber (23) by se mohl stát do konce sezony stálicí zadních řad kladenských Rytířů.

Do kádru Rytířů jste se vrátil z působení v ligových Litoměřicích. Jak vnímáte extraligu?
Užívám si ji (směje se). Jsem moc rád, že jsem dostal šanci ji hrát. Převládají ve mně pozitivní pocity. Občas jsem nějakou chybu udělal, ale to vyplývalo z mírné nervozity. Snažím se z nich poučit a hrát jednoduše.

Stačí se ve vašem případě jen zbavit té nervozity a budete se svým výkonem spokojený?
Potřebuji se ještě víc s extraligou sžít. V první lize nejsou protihráči herně tolik vyspělí jako v extralize. Ta je chytřejší. Na to si musím dát pozor. Taky si musím dát pozor, abych třeba nezapomínal protihráče za zády (usmívá se).

Odehrál jste duely proti Pardubicím a Liberci. Jaký byl mezi soupeři rozdíl?
Pardubice hrály naplno od začátku zápasu, Liberec podle mého první třetinu zaspal. Dynamo má propracovanější systém hry, větší kvalitu kádru.

Váš otec za Kladno hrával, naposled trénoval Slavii, nyní působí v Alpské lize. Komentoval vaše současné extraligové výkony?
Kladl mi na srdce ať bruslím, hraju jednoduše a nic si na ledě nekomplikuji.

Zůstáváte v kádru Rytířů nebo se vracíte do Litoměřic?
Nevím, doufám, že na Kladně zůstanu. Chci se prosadit v extralize. Mám s Kladnem smlouvu a rád bych ji naplnil až do jejího konce (usmívá se).

Jan Murárik
Foto: Rytíři Kladno


Počasí Kladno

Předpověď počasí