Vítězslav Bílek: Chceme, aby děti dělaly hokej v Kladně na sto procent

Rekreačně válí hokej za Řisuty, ale v minulosti patřil k oporám kladenského týmu v extralize i v nižší soutěži. V současné době se Vítězslav Bílek k Rytířům vrátil v nové roli trenéra mládeže.

Při prosincové hokejové exhibici Milana Nového jste se před početným publikem na kladenském zimáku loučil s profesionální hráčskou kariérou. Kde jste si poté začal vydělávat?
Bylo mi už předtím jasné, že si budu muset co nejdříve najít jinou práci (usmívá se). Našel jsem ji poměrně rychle ve Škodovce v Kralupech nad Vltavou. Měl jsem na starost sklad, e-shopy, objednávky. Jsem vyučený automechanik, bavilo mě to, ale hokej je můj život, tak jsem se k němu nyní vrátil jako trenér u dětí. Doufám, že to k něčemu bude, že těm dětem dokážu něco předat.

Jak jste se dozvěděl, že o vás Rytíři jako o trenéru uvažují?
Oslovil mě Martin Vejvoda. S Jirkou Burgerem a Jirkou Kuchlerem se nově starají o kladenskou mládež. Jejich nabídka nešla odmítnout. Je to pro mě výzva. Rád se v tomto směru budu vzdělávat.

Dostal jste společně s Jaroslavem Kallou na starost šestou třídu. Našel jste v ní hokejovou kvalitu?
Čeká nás ještě těžká práce. Věřím, že se nám s Jardou podaří posunout je tam, kde je chceme mít.

Jaký jste byl v jejich věku vy hokejistou?
Více jsme se dokázali na hokej i tréninky upnout. Tahle generace na rozdíl od naší mi připadá roztěkaná, nekoncentrovaná. Chceme po ní, aby hokej dělala na sto procent.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí