Rytíř Matula: Na univerziádě chceme zlato

Obránce hokejových Rytířů František Matula (20) odlétá s výběrem Česka na Zimní univerziádu do Kazachstánu. Zadní řady kladenského týmu ovšem neoslabí. V minulých dnech jej totiž trenéři poslali do druholigových Řisut. 

Měl jste na začátku sezony představu o tom, že touto dobou budete patřit k základní sestavě Rytířů?
Takhle jsem nepřemýšlel, ale bojoval jsem o to (usmívá se). Rovněž jsem počítal s tím, že můžu hrát za Řisuty. Už na začátku sezony jsem s tím byl seznámený. V Řisutech jsem se svým využitím spokojený. Na ledě trávím hodně času, hraju všechno. Aspoň nestojím a jsem stále ve hře. Jsem teprve první rok v chlapech a musím se vyhrát.

Na čem musíte nejvíc zapracovat?
Musím získat víc zkušeností, pohotověji se na ledě rozhodovat. Neřekl bych, že v něčem vyloženě zaostávám, na druhou stranu se musím víc posunout do toho dospělého hokeje.

Řisuty trénuje legenda mezi hokejisty Martin Procházka. Jaký je kouč?
Takový, jaký má být (usmívá se). Ví přesně, co chce, co se má hrát, dokáže přesně poradit. Trénování mu sedí.

Letíte na univerziádu. Jak vám jde vysoká škola?
Trošku ji zanedbávám, mám splněné dvě zkoušky, což je minimum, spousta dalších mě ještě čeká. Na bakaláře dosáhnout musím. Byl jsem teď trochu pohodlný.

K čemu se vybičujete v Kazachstánu na Zimních hrách?
Letíme tam podle mého názoru s výborným týmem. Jsou v něm kluci nejen z první a druhé ligy, ale i z několika zahraničních klubů. Budeme tam hrát o zlato!

Jan Murárik

matulapred

Před odletem Františka pro Vaše Kladno vyfotil kustod týmu Jiří Stejskal

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí