Pojď hrát hokej v Kladně

Celostátní akce Pojď hrát hokej zavítala ve středu také do Kladna. Na ČEZ stadion dorazila na pozvání zástupců oddílu PZ zhruba čtyřicítka dětí od čtyř do osmi let. Přes hodinu pak pronikaly do tajů hokeje.

Děti si pod dohledem zkušených trenérů "pézetky" vesměs osahávaly taje pohybu na bruslích ve výstroji, výzbroj a puk přišly na řadu výjimečně. Mezi osobnosti kladenského odpoledne patřily mistři světa Vladimír Kameš (52), Martin Procházka (44), který je zároveň zástupcem garanta akce hokejového svazu, a Jiří Kuchler (40), trenér hokejového potěru a zástupce ředitele Sportovního gymnázia.

"Tohle je bezvadný projekt. Když jsem byl já takhle malý, jako jsou tihle děti, tak o žádné podobné akci v té době nevím. Myslím, že se v tak velkém měřítku ani nekonaly. Nábory byly, ale ne moc časté. K hokeji mě přivedl táta. Vzpomínám si, že zimák v Kralupech ještě nebyl krytý. Měl jsem první den na sobě tepláky, bundu a čepici," usmívá se Martin Procházka. 

Ani nejmladší z osobností ledního hokeje nezažil podobný nábor na hokej. "Začínal jsem pod dohledem táty na Kročehlavském rybníku. Na nohách jsem měl brusličky se čtyřmi noži. Z rybníku jsem se dostal mezi nejmenší hráče v oddíle, ale musel jsem se snažit, aby si mě trenéři nechali, protože tehdy chodilo na hokej o hodně víc dětí než v současné době. Bylo to dáno i tím, že nebývalo tolik jiných sportů, hokej neměl takovou konkurenci jako dneska. Pro děti jsou tyhle akce pod dohledem trenérů velmi důležité. Berou to vážně," říká Jiří Kuchler.

Trenér juniorů PZ Vladimír Kameš dodal: "Jsem rád, že jsme akci uspořádali a že přišlo poměrně dost dětí. Při pohledu na ně jsem si vzpomněl, jak mě můj táta tloukl přes ruce, abych se pustil mantinelu. Spousta těchto dětí dokáže jezdit na bruslích i bez držení." 

Jan Murárik

tydendoprovod

Doprovod byl při ruce

tydenizpecivala

I z pecivála na ledě může vyrůst hokejista

tydenkdojiny

Kdo jiný by měl děti vést k hokeji než legendy Kameš a Procházka

tydenkdyz

Když něco nevíš, zeptej se trenéra

tydenlukas

Lukáš Jůdl zpovídá Martina Procházku

tydennaplose

Na ploše byl parádní šrumec

tydennekomu

Někomu hokej asi není souzen

tydenpady

Pády byly k smíchu...

tydenspolecna

Společná klasika

 

tydenpoakci

Po akci...

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí