Volejbalové centrum na Kladně přitahuje hráčky jako magnet

Národní volejbalové centrum se sídlem v Kladně letos končí první školní i tréninkový rok. Propojení kvalitního studia s vrcholovým sportem už nyní přitahuje na Kladno nové mladé hráčky jako magnet.

Centrum se o nejlepší náctileté české volejbalistky stará po všech stránkách na vysoké úrovni, a tak není divu, že se na kladenské sportovní gymnázium hlásí hned čtveřice talentovaných hráček.
„Jsem z Prahy a mohla jsem hrát volejbal i studovat blíž domovu. To není problém. Když jsem se ale dozvěděla, jak dobře se volejbal v Kladně dělá, a jak kvalitní je studium na sportovním gymnáziu, rozhodla jsem se dojíždět,“ říká uchazečka o studium Leontýna Pošívalová.
Přibližně stejně kilometrů jako Leontýna najezdí do Kladna Patricie Dvorná a Bára Rejmanová. Na přijímačky přijely z Mělníka. „Když chci studovat a přitom trénovat s těmi nejlepšími, musím na Kladno. Navíc jsem se dozvěděla, že se až sedmdesát procent studentů ze sportovního gymnázia dostává na vysokou školu a to je super,“ uvažuje Patricie a Bára přikyvuje: „Zaujalo mě, co všechno mají hráčky k dispozici, kvalitní příprava i dobrá pověst sportovního gymnázia.“
Nejdál do Kladna to má Jana Vávrová. Pochází z Krumlova a o svém rozhodnutí říká: „Gymnázium vychází sportovcům vstříc a centrum mi zaručí nejlepší herní rozvoj. Tohle ovlivnilo můj výběr střední školy.“
Zapamatujme si tato příjmení. Díky projektu Národního volejbalového centra budou mít velkou naději reprezentovat svou vlast na olympiádě v roce 2028.

Jan Murárik
Na fotu zleva: Leontýna, Patricie, Jana a Bára.


Počasí Kladno

Předpověď počasí