Kladno splnilo povinnost lídra

Kladenští volejbalisté, vedoucí tým extraligy, porazili před naplněnou sportovní halou slavný klub Odolena Voda 3:0 (25:19, 25:16, 25:20). Po prohře v Liberci si Kladenští opět vychutnali ovace nadšeného publika.

Hosté příliš nezlobili, snad jen ve třetím setu to vypadalo na jejich krátké nadechnutí, ale důrazná hra na útoku jejich naděje jednoznačně smetla. V zápase je nutné vyzdvihnout exkluzivní výkon "účka" Křesťana a spolehlivost náhradníka Lence, ktery v první setu musel zaskočit za zraněného Hietanena

"Po prohře v Liberci jsme nechtěli nic podcenit a na Odolenu Vodu jsme se připravili pečlivě, jako kdyby šlo o mnohem silnější tým. V rozhodujících okamžicích jsme se nedopouštěli fatálních chyb. Jsem velmi spokojený s výkonem Ondry Lence. Tým musím mírně napomenout za chvilkovou laxnost a nedůslednost," uvedl po utkání trenér Milan Fortuník.

Ondru Lence nečekané střídání trošku zaskočilo. "Byl to pro mě šok. Mysel jsem, že si ze mě kluci dělají legraci, když říkali, že jdu hrát. Chvilku jsme si na hřišti na sebe zvykali, ale klaplo to," smál se kladenský "záskok".

"Odolka hrála podle mne teď líp než v našem prvním vzájemném zápase u nich. Přesto jediný, který od nich něco opravdu předvedl, byl Hladík. Nám se povedl servis, kterým jsme soupeře tlačili do zón, ve kterých jsme je chtěli mít. Fantasticky zahrál na útoku Křesťan," doplnil Tomáš Hýský.

Jan Murárik

odolkauz

Už tradiční děkovačka s diváky


Počasí Kladno

Předpověď počasí