Blokař Sobotka: V Kladně si chci vybojovat pevnou pozici

Volejbalovému Kladnu od minulého týdne patří reprezentační blokař Vladimír Sobotka (32). Po podpisu smlouvy poskytl Vašemu Kladnu exkluzivní rozhovor.

V Kladně jste odehrál tři sezony a v té poslední jste byl členem mistrovského týmu. Co se vám teď vybaví, když se řekne Kladno?
Právě ten mistrovský titul a následující oslavy (směje se). Byl můj první a navíc jsem to měl spojené s oslavou mých dvacátých pátých narozenin… Poznal jsem hodně příjemných lidí, kteří se v Kladně kolem volejbalu pohybují, a těším se na ně.

Proč při vašem rozhodování, kam z Českých Budějovic odejdete, zvítězilo právě Kladno?
Hledali jsme s manželkou kde se usadíme a různé okolnosti nás zavedly do Kladna, jako nejlepší volbu. A v Kladně je pro mě zajímavá sportovní výzva. Budu zase po nějaké době bojovat o pozici v novém týmu, který má své cíle. V Jihostroji jsem upadal do stereotypu. Bylo na čase z něj vystoupit. 

Neodrazovalo vás, že se v Kladně tvoří prakticky úplně nové mužstvo?
Neodrazovalo, protože to je i v našem sportu běžné, že k tomu čas od času dochází. I v Českých Budějovicích nyní řeší odchody hráčů ve velkém. Věděl jsem, kdo má do Kladna přijít a mému rozhodování to jen pomohlo. Třeba s Moníkem jsem hrával v Ústí a vídáme se často. I další kluky z Kladna znám, ať už z národku nebo ještě z Jihostroje, takže jsem věděl, do čeho jdu. Rozhodující byl také trenér. Spolupráce s Milanem Fortuníkem se nebojím.

Jak jste vnímal finálovou sérii s Kladnem. Nebyli jste v Jihostroji rádi, že Kladno je pro vás teoreticky přijatelnější soupeř než obhájce titulu Liberec?
Rozhodně jsme Kladno nepodceňovali. Byl to rozjetý tým, který celou sezonu, až na jedno zaváhání na jejím startu, před sebou všechno válcoval. Nám jeho rychlá hra na blocích byla hodně nepříjemná. My jsme v sezoně neměli vůbec dobré výsledky a málokdo od nás čekal, že se probojujeme až do finále. Tam pro nás Kladno byla výzva. Zastavit je v jejich cestě za titulem. Hráli jsme uvolněně s pocitem, že můžeme jenom získat. A Kladno jsme porazili jen díky servisu, který nám celou sérii až neuvěřitelně šel. Stane se, že vám servis chodí skvěle jeden dva zápasy, ale celou sérii, tak na to potřebujete mít pořádné štěstí. Osobně jsem měl Kladno za velkého favorita play off. 

Co od své kladenské mise očekáváte?
Věřím, že se nám podaří hrát na předních příčkách extraligy. Evropský pohár pro nás bude velká neznámá.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí