Blahopřejeme! Milan Fortuník zvolen trenérem roku

Hned trojí zastoupení mělo volejbalové Kladno v Divadle Semafor na včerejším vyhlašování nejlepších z nejlepších v českém volejbalu.

Jednu z nejprestižnějších anket Trenér roku mužských týmů získal kouč Kladna Milan Fortuník (52). "Seděl jsem hodně vysoko, takže jsem na jeviště šel hodně dlouho. Takže nevím, co se tam dole bezprostředně po vyhlášení mého jména dělo. Když jsem šel z pódia, už mi většina gratulovala (směje se). Poděkoval jsem celému našemu realizačnímu týmu i hráčům. A teď se těším, že si s mým asistentem Petrem Klárem dáme na oslavu jednoho panáka," uzavřel uplynulou sezonu kouč Kladna.

Ten se svým týmem způsobil v extralize poprask, když podceňovaná sestava nejprve ovládla základní část soutěže a poté výhrami nad nejsilnějšími týmy české ligy vybojovala Český pohár. Největším úspěchem v play off bylo vyřazení obhájce titulu Liberce. Kladno sice ve finále podlehlo Českým Budějovicím, ale svým vzdorem způsobilo, že se hrálo nejdelší finále v historii českého volejbalu. 

A právě České Budějovice se díky Kladnu a trenéru Fortuníkovi nyní mohou pyšnit špičkovým hráčem. V anketě figurovalo také nejlepší extraligové účko Filip Křesťan (29). Toho si před dvěma roky kladenský kouč vybral do svého nově tvořeného týmu. "Bylo příjemné zjistit, že jsem mezi třemi nominovanými," uvedl "Křesi" pro Vaše Kladno, když jsme jej včera fotili v reprezentačním dresu, který pro český výběr nechala vyrobit kladenská firma Merch53. Mezi třemi nominovanými v kategorii chlapecký plážový volejbal byl také Jakub Gála z kladenského Vavřince.

Jan Murárik

anketafilip

Filip Křesťan se fotil v novém reprezentačním dresu a pak si jel pro cenu...


Počasí Kladno

Předpověď počasí