Za rok budou po Kladně jezdit jen bezbariérové autobusy

Dopravní společnost ČSAD MHD Kladno ze skupiny Arriva pro letošní rok objednala 32 nových bezbariérových autobusů, dvacet pět na ekologický pohon CNG a sedm naftových. První autobusy se již objevily v kladenském depu, další budou dodávány v průběhu léta, posledním termínem pro dodavatele je 31. srpen. Všechny autobusy tak budou nasazeny pro výjezd nejpozději na začátku školního roku.

Autobusy jsou objednány podle kapacity v několika kategoriích. Jedenáct velkokapacitních kloubových autobusů bude nasazeno na linku 307 z Unhoště do Prahy, Zličína a na linku 609 z Kladna do Slaného. Devět prodloužených patnáctimetrových autobusů zajistí frekvenci na trase ze Stochova přes Unhošť do Prahy, při přípravě integrace jsou tyto linky vedeny pod pracovními čísly 365 a 386. Šest třídveřových autobusů standardní délky 12 metrů v městském provedení bude jezdit na linkách městské dopravy v Kladně. Do příměstské dopravy v okolí Kladna zařadíme také šest standardních autobusů v provedení Low-entry. Naším cílem je po zařazení těchto autobusů snížit v roce 2020 průměrné stáří všech provozovaných autobusů pod hranici šesti let.

Městskou dopravu v Kladně budou jako kmenová vozidla zajišťovat v roce 2020 pouze bezbariérové autobusy. Vozidla staršího provedení se schody při nástupu a výstupu využijeme pouze při výpadku kmenových autobusů z důvodu údržby, opravy nebo jako doplnění poptávky v době dopravní špičky. Na linkách regionálních se cestující budou s autobusy se standardní výškou podlahy ještě setkávat, a to zejména na linkách s delší dobou jízdy.

Ludomír Landa, ČSAD MHD Kladno a.s.


Počasí Kladno

Předpověď počasí