Soud umravnil kladenskou ODS

Urážky, lži a nenávistné výpady na sociální siti přestaly kladenské ODS beztrestně procházet.  

Štvavý příspěvek proti vedení kladenské radnice musela stáhnout kladenská organizace Občanské demokratické strany. Stalo se tak na základě rozhodnutí soudu, který vydaným předběžným opatřením zasáhnul proti příspěvku osočujícím kladenského primátora a jeho náměstka z mafiánských praktik. „Nejsem příznivcem soudních a trestně právních sporů. Sám s nimi mám, kvůli bývalým kolegům, velké zkušenosti. Po konzultaci s právní kanceláří ovšem nebyl už jiný postup možný. Členové kladenské ODS včele s Danem Jiránkem totiž překročili jakoukoliv únosnou míru. Jejich chování naprosto nepatří do slušné společnosti. Navíc jsme v komunální politice, která přímo ovlivňuje všechny obyvatele ve městě. Politika má být správou věcí veřejných, nikoliv bojem o moc, o své místo a prostor pro svůj vlastní prospěch,“ řekl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). 

Obvodní soud pro Prahu 1 se svým rozhodnutím ztotožnil s názorem, že daný příspěvek naplňoval podezření ze spáchání trestného činu, konkrétně trestného činu pomluvy a též trestného činu poškození cizích práv. Konkrétně se jednalo o prohlášení, že měli Milan Volf a náměstek primátora Přemysl Mužík stát za údajným útokem neznámé osoby na bývalého primátora Dana Jiránka (ODS) údajně spojeným s jeho dotazem na dílčí informace o financování opravy komunikací ve městě. 

ODS musí dle rozhodnutí soudu rovněž uhradit náklady na soudní řízení. „Předběžné rozhodnutí soudu považuji za zlomové. Jasně říká, že urážky, lži a nenávistné výpady na sociálních sítích nejsou beztrestné. Vnímám to o to více v okamžiku, kdy politické praktiky opozice jsou hluboko pod úrovní slušnosti,“ doplnil Milan Volf. 

Po rozhodnutí soudu o předběžném opatření nyní budou členové vedení kladenské radnice postupovat v souladu se zákonem, tedy dle stanoviska právní kanceláře podají soukromoprávní žalobu na autory soudem zakázaného příspěvku. 

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí