
Ve starých Kročehlavech vstává z pomyslného popela jedna ze slavných kladenských hospod. V dobách jejího vzniku ji pojmenovali U Hyských, postupem doby se proměnila například v Budvarku či hostinec U Koně.
V současné době, po více než roce zavřených dveří a prázdných sálů, zve hosty pod upraveným názvem U Hýských do své rozhlehlé velmi příjemné zahrádky. Budova hostince čeká na rekonstrukci.
Otevírací doba: po - pá (16 – 22 hod.), so – ne (14 – 22 hod.).
Čepovaná piva: Bernard jedenáctka (29 a 39 Kč), dvanáctka polotmavé (32 a 42 Kč).
Specialita podniku: grilování, Čertovská klobása (200 gr., 85 Kč), domácí chéb (45 Kč za bochník).
Oblíbené u hostů: pivo, klobása, chléb.
Co k pivu: Betr sýr či pikantní hermelín (45 Kč), lahůdkové matesy (35 Kč), kyselé očko (40 Kč), nakládaný hermelín (75 Kč), utopenec (55 Kč), pomazánka palivec (85 Kč), hranolky se slaninou či preclíky (25 Kč), mandle (40 Kč), cibulové kroužky (30 Kč).
Zábava: živá hudba.
Počet míst: 120.
Jan Murárik
Klasické, polotmavé či lahvové nealko od Bernarda. Milovníci příjemně hořkého piva si U Hýských přijdou na své
Nápis už je na svém místě, nyní ještě dát do uživatelného stavu vnitřek