Michal Strieborný: Strážníkům máme co nabídnout

Novým ředitelem kladenských strážníků se v minulých dnech stal Michal Strieborný. Mnozí jej znají z téměř třicetiletého působení u policie nejen v Kladně. Nyní si vzal za své rozšířit řady městské policie a zvýšit její renomé. Ve vzduchu visí navýšení platů strážníků.

Proč jste se rozhodl změnit uniformu?
Myslel jsem si, že počet roků u státní policie zaokrouhlím na třicet, ale dostal jsem nabídku, která se neodmítá (usmívá se).

V pondělí na zasedání kladenského zastupitelstva jeden z jeho členů pronesl, že vaše předchůdkyně při svém nástupu kladenskou městskou policii deraterizovala. Musíte provést totéž?
To bylo od zastupitele vůči strážníkům dehonestující. Co vím, tak takový slovník užívali nacisté. Ti se rozhodli deraterizovat jim nepohodlné lidi. Zastupitel svým vyjádřením přestřelil. Věřím a doufám, že chtěl použít jiný výraz. Nicméně já nic takového v úmyslu samozřejmě nemám. U městské policie není třeba nikoho zahubit ani vyhodit.

Co je podle vás potřeba u Městské policie Kladno udělat jako první?
Začnu od toho, na čem se dá stavět. Kladenské městské policii bude příští rok třicet let. V našich řadách je několik strážníků, kteří tady slouží od založení. Jsou vzácní a velmi zkušení. K těm bych rád přivedl množství nových mladých strážníků, nejlépe hned po maturitě. Zaměříme se proto na střední školy a nabídneme budoucím maturantům zajímavé zaměstnání. Dále bych rád Kladno ve spolupráci se státní policií pokryl větším počtem nepřetržitých hlídek. Představuji si osm hlídek na denní a šest na noční směnu. To je zárukou pocitu bezpečí a zlepšení pomoci občanům.

Jak oslovíte možné adepty na pozici strážníka vizuálně?
Chystáme nové PR, plakáty a hlavně – navýšení platu! Do půlroku chci mít zhruba patnáct nových strážníků, mužů i žen.

Jan Murárik

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí