Jaroslava Přibylová: Spolupráce s městskou policií funguje bezvadně

V minulých dnech přišla na její adresu pochvala za brilantně zvládnutý problém s černými pasažéry. Revizorka společnosti ČSAD MHD Kladno Arriva Jaroslava Přibylová (55) si udělala čas a poskytla Vašemu Kladnu exkluzivní rozhovor.

Hrdinně jste se postavila celé nepřizpůsobivé rodině, která jela načerno. Předala jste je policii. Měla jste přitom obavy?
Neměla. Už máme na sobě připnuté kamery, takže jsem věděla, že se spravedlnosti dovolám. A jela jsem s řidičem, o kterém vím, že by mě nedal (směje se).

Jako revizorka jezdíte pět roků. Cestující vás v poslední době potkávají jen v dopoledních směnách. Proč nejezdíte i později nebo rovnou večery?
Protože už jsem byla třikrát napadena. Naposled mě takovej velkej chlap hodil ze dveří autobusu ven na zídku a já si pochroumala koleno. Musela jsem s tím na operaci. Pán je trestně stíhaný a já mám strach jezdit v pozdějších směnách.

Jsou pasažéři v téhle době milejší než před těmi pěti roky, kdy jste začínala?
Teď je to mnohem horší. Je to jedno k druhému. Blbá doba všeobecně, k tomu se může nastupovat zadními dveřmi, takže proč by si někdo kupoval jízdenku… Tahle doba takovému chování nahrává. Dost lidí je bez peněz. Kolikrát se rozbrečí v autobuse, že na pokutu nemají. Lístek stojí šestnáct korun… Ale taky chytíte černého pasažéra a ten vám řekne, že se mu vyplatí jednou za čas zaplatit pokutu, než si pořád kupovat jízdenku.

Říkáte, že se cítíte s kamerou na sobě bezpečněji. K tomu řidiči nějaký čas disponují nouzovým tlačítkem napojeným na pult městské policie. Jsou strážníci pohotoví?
Do dvou minut jsou u nás. Tohle funguje bezvadně.

Můžete upřímně říct, že máte z práce radost?
Mě to baví. Předtím jsem autobus řídila, z toho jsem musela ze zdravotních důvodů odejít a jsem ráda, že jsem si vybrala práci revizorky. Děláme, jak si řekneme a podnik se o nás dobře stará. Jsem spokojená.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí