Martin Šimáček: Unhošť začne s tradicí zimních žákovských turnajů

Fotbalová Unhošť chystá mega žákovský turnaj. Odehraje se na místní umělé trávě po několik zimních víkendů. Garantem fotbalového svátku je šéf unhošťské kopané Martin Šimáček.

Máte ambice stát se pořadateli největšího turnaje v kladenském okrese?
Nevím, jestli se stane někdy největším, protože se do jeho systému zatím více než dvanáct účastníků nevejde. Chceme ale ročník od ročníku zvyšovat jeho kvalitu a proto zveme i týmy mimo region.

Postavíte z žáků unhošťského klubu družstvo schopné bojovat o medaile?
V současné době v našem klubu hrají dva ročníky a ten mladší z nich může na medaile pomýšlet.

Stále se vás drží myšlenka vrátit do Unhoště soutěž dospělých?
Stále máme v plánu ji do dvou let začít hrát. Základ mužstva zřejmě vytvoříme z našeho dorostu a z dorostenců, kteří nám hrají v okolí. Nemálo jich je například v kladenském SK. Uvidíme, do které soutěže se nám podaří dostat. Může se stát, že to bude výš, než je čtvrtá třída.

Když jsme spolu hovořili v létě, řekl jste, že by vás vysoké ceny energií neměly fatálně ohrozit. Platí to stále?
Jsem optimista (usmívá se).

Byl jste optimistou také v nedávné době, kdy jste jako lídr ODS v Unhošti kandidoval do rady města. Po volbách jste zůstali v zastupitelstvu v opozici. Jak vnímáte výsledky voleb?
Ambice jsme měli větší, tudíž jsme neuspěli. Bereme to tak, jak to je. Nemilá překvapení na politické úrovni v Unhošti však pokračovala ještě po volbách. Na ustanovujícím zastupitelstvu jsme se, jako opoziční strana dozvěděli, že pro nás není místo ani v kontrolních výborech města… Koalice si, jednoduše řečeno, může další čtyři roky hospodařit bez kontroly opozičních stran. Je to neetické a nemorální.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí