Honza Šifra převzal zpátky Saporito a nabízí kuchaři slušné peníze

Kladenský restauratér Jan Šifra vstoupil znovu do Saporita v NC OAZA a změnil jeho image. Ovšem s jedním problémem se potýká stejně, jako mnoho dalších hostinských.

Na první pohled se výrazně změnila image podniku. Co dalšího pocítili zákazníci?
Přidal jsem na surovinách a snížil ceny pizzy. Z ekonomického důvodu jsem zrušil vlastní rozvoz pizzy. Tuhle úsporu jsem pocítil téměř okamžitě!

Byl to velký risk?
(směje se) Na Kladně zrušit vlastní rozvoz je velký risk. Ale jak jsem zmínil, mně se hned vyplatil.

Když jste ze Saporita kdysi odcházel, nabízel podnik více jídel než jen pizzu. Vrátíte se k bohatší nabídce?
Plánuji se k ní vrátit. Chystám zajímavý koncept. Teď jeho rozjezd visí na tom, sehnat spolehlivého dobrého kuchaře. I přesto, co nabízím, je to skoro utopie. Covid gastronomii ublížil.

Co kuchařům nabízíte?
U mě má kuchař nástup dva a půl tisíce korun na den. Dělá se dvanáct hodin, krátký dlouhý týden. A kuchaře sháním dva. Zavřít to nechci, takže si za plotnu asi stoupnu sám…

Jaká je podle vás budoucnost pohostinství v nákupních centrech?
Kdybych tomu nevěřil, tak Saporito nevezmu. Fast foody budou pořád cenově přistupnější než klasické hospody a v centrech jako je OAZA se lidé najedí v čistém prostředí, levněji a dobře.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí