Na Kladně roste česká tenisová hvězdička

Žije ve Středoklukách, do školy chodí v Kněževsi, ale tenis hraje na Kladně. Eva Isla Davis (9) nedávno vyhrála krajský přebor své věkové kategorie, což je prestižní záležitost, a odborníky je už zařazena mezi největší talenty českého tenisu. V soukromí dokáže okolí okouzlit podmanivým úsměvem, ovšem přechodem na kurt se z ní stává nekompromisní stroj na vítězství. 

Na Kladně piluje tenisovou dovednost pod dohledem známého trenéra Radka Dlouhého. Ten ji předpovídá úspěšnou budoucnost a chválí její zápal pro sport jako takový. Jejího talentu si všimli i ve slavném českém klubu na Štvanici a nominovali ji do družstva, které má ty nejvyšší ambice. „Vyhrála jsem zatím jenom dva turnaje, ale jednou chci vyhrát Wimbledon,“ říká Eva při odchodu na kurt, kde pro ni trenér připravil náročný trénink.  
„Rád i touto cestou děkuji městu Kladnu za maximální podporu naší klubové činnosti. Bez ní bychom talenty objevovali jen stěží,“ uvedl Radek Dlouhý za TK SK Kladno. Pokud za pět, deset let, uslyšíte jméno Eva Davis, pak si ji spojte s Kladnem a našimi současnými fotografiemi. Jediné, co zůstane stejné, bude její úsměv a seběvědomí vítěze!

Jan Murárik

teniskatrener
Česká tenisová naděje se svým trenérem Radkem Dlouhým


Počasí Kladno

Předpověď počasí