Veronika Galušková: Ve Sleťáku jsme sestavili nové menu

S manželem založili a provozovali v Kladně tři vyhlášené restaurace - La Fontanu, Letnou a Bucatini. V současné době se stará o pověst restaurace Sleťák ve Sport hotelu Sletiště. A jde jí to na jedničku. Restaurační zařízení se za rok a půl existence zapsalo nejen u kladenské veřejnosti hlavně vynikající kuchyní i obsluhou. Tváří týdne je manažerka Veronika Galušková.

Jste nejen manažerkou restaurace, ale také Divadelní kavárny. Jaká je? 
Provoz Divadelní kavárny je pro mě novou výzvou. Musím říci, že mě mile překvapila celková atmosféra, která v kavárně panuje. Možná, že je to dáno skvělými herci a lidmi, kteří jsou propojeni s kladenským divadlem. Je mi ctí, že mohu být součástí tohoto projektu. Od minulého týdne máme nové menu, které, doufám, osloví všechny generace. V obou provozovnách pořádáme firemní večírky, rodinné oslavy, poskytujeme služby cateringu, připravujeme coffee breaky pro firemní školení. Podařilo se dát dohromady skvělý tým kolegů, kteří mají v sobě nadšení a chuť jít dopředu a dávat projektům přidanou hodnotu. A to jak v Divadelní kavárně, tak v restauraci Sleťák. 

Jaký je Sleťák vašima očima?
Především originální. Díky spojení sportovišť v okolí jsou Sport hotel Sletiště i restaurace Sleťák předurčené k setkávání jak vrcholových sportovců, mezi nimi i sportovních hvězd mnoha soutěží, tak i rekreantů či amatérských sportovních nadšenců. K tomu jsme vždy přizpůsobovali jídelní menu, které nyní představujeme ve zbrusu nové podobě. 

Co plánujete v novém roce?
V novém roce přicházíme s novým jídelním i nápojovým lístkem. Změna se dotkla i kávy. Zvolili jsme značku Tonino Lamborghini, která patří k mým oblíbeným. Každý měsíc připravíme speciální nabídky jídel na různá témata. Koncem ledna vás pohostíme specialitami ze zvěřiny a v únoru vás pozveme na „Vepřové hody“. Speciální nabídka se týká rovněž vín z různých oblastí Česka i ze zahraničí.

Na co se vaše kuchyně zaměřuje?
Od nového roku se náš tým kuchařů zaměřuje především na „zdravou gastronomii“. Jsme schopni nabídnout i bezlepkovou či vegetariánskou stravu. Vaříme převážně z čerstvých surovin. Nový jídelní lístek nabízí od tradiční české kuchyně přes podomácku vyrobené noky až po domácí burgery, a to včetně vegetariánské varianty. 

Kdo tvoří vaši největší klientelu? 
V naší restauraci potkáte rodiny s dětmi, které se vrací z odpolední procházky, tak i rodiče čekající na své sportující ratolesti. Zástupce kladenských firem, které oslovuje naše týdenní menu. Sportovní kluby a jejich tréninková soustředění, v zastoupení reprezentačních týmů, či dětské sportovní kempy. Vytváříme podmínky pro stravování klubů s různým sportovním zaměřením, z různých koutů republiky, ze zahraničí a variabilních věkových zastoupení. Jsme součástí hotelového provozu, takže se snažíme poskytovat co nejlepší služby našim hotelovým hostům od snídaní po večeře. 

Možná, že zákazníky trochu odrazuje, že musí jít k restauraci pár kroků pěšky? 
To je právě chybná domněnka. Každý zákazník může zaparkovat přímo před restaurací. Závora u příjezdové cesty bývá většinu času otevřena, nebo stačí zazvonit na zvonek hotelu a zákazník může zajet přímo do areálu a pohodlně zaparkovat na našem parkovišti s dostatečným počtem volných míst. 

Co nám v restauraci doporučíte? 
V těchto chladných dnech každý z nás jistě ocení horký čaj z čerstvé máty nebo hustou bílou či tmavou čokoládu. Z předkrmů doporučuji paštiku a rilettes, což jsou francouzské škvarky. Z hlavního menu si ráda dám klasickou českou domácí svíčkovou či naše výborné domácí burgery. Z dezertů každému doporučím čokoládový fondant.

Příští Tváří týdne je brankář Roman Pavlík. Můžete mu naším prostřednictvím poslat otázku?
Otázku nechám s dovolením na vaší redakci.

Jan Murárik

galuskovazakaznici

Zákazníci jsou ve Sleťáku spokojení

galuskovamist

Míst k parkování je před restaurací dostatek


Počasí Kladno

Předpověď počasí