Olga Maršíková: Snad vláda nezavře také květinářství…

Podnikají v době covidové. S kolegyní začaly podnikat na konci října. V Kročehlavech u Penny provozují květinářství, prodávají doplňky do domácností, voňavé svíčky či pečené čaje. Olga Maršíková, šéfová téhle vyladěné Harmonie, je překvapena zájmem zákaznic, ale v podvědomí ji tak trochu straší covid-19 a možné vládní uzavření i květinářství…

Obchůdek jste vybavily vším potřebným v době druhých covidových restrikcí, které na stát dopadly v první polovině října. Přestože vláda nechala květinářství otevřená, neměly jste s kolegyní obavy, jestli vám podnikání neskončí dřív, než pořádně začalo?
To se snad nestane. Stačí, že musíme mít zavřeno v neděli. Kdyby vláda zavřela květiny, tak nevím, jak dlouho bychom bez prodeje vydržely…

Máte za tak krátkou dobu pocit, že jste zvolila dobrou lokalitu?
Jsem mile překvapená, jak velký zájem je v téhle části Kročehlav o sortiment, který nabízíme. Místo je to úžasné. Celý den tu přechází množství lidí.

Který sortiment jde v současné době nejvíc?
Kupodivu to nejsou vonné svíčky, ale andělé. A samozřejmě, protože jsme květinářství, tak hrnkové i řezané květiny. S nástupem adventu očekáváme, že na dračku půjdu adventní věnce. Už na příšt týden jsme objednaly věnce zelené.

Jan Murárik

harmonye
Dušičkové období probouzí v zákaznicích zvýšený zájem o anděly všech velikostí i tvarů

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí