Jiří Veber: Slavia farmou extraligy nebude

S profesionálním hokejem začal v Kladně, má titul mistra světa z roku 1996 a za sebou bohatou klubovou kariéru obohacenou o čtyři mistrovské tituly se Vsetínem a bronzem v barvách Kladna. Tituly získal také jako trenér v Asijské lize či v roli kouče slávistické juniorky před deseti roky. Ostatně do pražské Slavie se Jiří Veber (50) vrátil. Stal se nejen šéfem její hokejové akademie, ale také manažerem ligového týmu. 

Neustoupil jste přijetím pozice sportovního manažera od slibně rozjeté trenérské kariéry?
To si nemyslím. Ve Slavii chceme dávat šanci mladým šikovným hráčům a na místě manažera prvního týmu mohu lépe prolnout mládež s dospělým hokejem. Kromě toho pomáhám také s doplňováním ligového kádru. 

Jaké má Slavia vize?
S novým majitelem nastává stabilizace klubu a jak jsem již zmínil, zapracování mladých hráčů do dospělého hokeje.

Nemluví se u vás mezi řádky o návratu klubu do extraligy?
Nemluví se o tom, ale v průběhu sezony se může stát leccos... Slavia jistě do extraligy patří. Vždyť to není zase tak dávno, co v ní hrála na vysoké úrovni. Ale prvořadý úkol návrat do extraligy nyní před námi není. 

Stanete se "farmou" některého z extraligových klubů?
Slavia farmou nebude. Něco jiného je spolupráce s extraligou. V tomhle směru máme dobré vztahy s Mladou Boleslaví. 

Čekal jsem, že od Kladeňana zazní Kladno...
S Boleslaví jsme spolupracovali už loni a vzájemně nám to vyhovuje. Kladno, když bývalo extraligové, tak spolupracovalo s Ústím nad Labem. Ale spolupráce s Kladnem se nebráníme. Jsme v kontaktu s trenéry Rytířů. Dostupnost Prahy je pro hráče Kladna jistě lepší než Ústí. 

Je problém v současnosti doplnit prvoligový kádr kvalitními hráči?
Problém to není, jen to je o poptávce a nabídce. Sháníme hráče, na které se můžeme spolehnout a zároveň vychovávat vedle sebe hokejové mládí. Samozřejmě naše nabídka má limity, přes které nehodláme jít.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí